"Trident Z F4-4000C18D-16GTZRB" RAM'in OC ayarları nasıl olmalı?

Mhmtgibibisi

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi
RAM
2x8 Gb G.Skill Trident Z F4-4000C18D-16GTZRB
Ekran kartı
GTX 1080 Ti
Anakart
B550 E
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600X 4.6 GHz 1,215 V
Öncelikle merhabalar. Konu başlığında belirttiğim RAM için O.C değerleri ile oynadım fakat PC açılmayınca, "sen şu işi ehil kişilere sor" deyip konuyu açtım daha öncesinde Ryzen 5 5600X için O.C konusu açıp RAM için de soru sormuş ve yeni konu açmam yönünde yorumlar almıştım. @390845 arkadaşımın tavsiyesi üzerinebilir kişi olarak @BerkayZ87 Bey'e konuyu sunar yorum ve tavsiyeleri beklerim

İstediğim durum şu şekilde, 4000 MHz değerini sabit tutup 18CL olan değeri 16-17 CL değerlerine çekmek. Bu mümkün değil veya performans açısından MHz değeri daha düşük seçilmesi gerekiyorsa en az 3800MHz değeri olacak şekilde düzenleme yapmak istiyorum. RAM O.C olayı CPU O.C'den zor geldi yardım ederseniz çok müteşekkir olurum.

Edit: Bu arada anakartın destek sitesinde bu RAM 1,2 slot olarak görünüyor. Bu 4 adet kullanamayacağım anlamına mı geliyor farklı bir durum mu aydınlatır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Thaiphoon Burner indirip EEPROM > SPD sekmesinden SS atar mısın?

Hynix olduğunu program sayesinde öğrendim. Üzülmedim değil O.C zor oluyormuş bunlarda yine kulaktan dolma bilgi

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    103 KB · Görüntüleme: 71
Son düzenleme:
Hynix olduğunu program sayesinde öğrendim. Üzülmedim değil O.C zor oluyormuş bunlarda yine kulaktan dolma bilgi
Elinizdeki RAM'de Hynix DJR var. OC potansiyeli oldukça güzel bir RAM. Kulaktan dolma bilgilere kulak asmamak gerek hocam Yarın detaylı yardımcı olurum.

Aynen kulaktan dolma kir yapar sıkıntı yapar, yanlış bilgiyle dolar. Sevindim şimdi eyvallah reis. Bekliyorum.
Elinizdeki RAM'de Hynix djr var. OC potansiyeli oldukça güzel bir RAM. Kulaktan dolma bilgilere kulak asmamak gerek hocam yarın detaylı yardımcı olurum.

Hocam müsait mi değildiniz? Sizi bekliyorum unutmadıysanız.
@BerkayZ87 Hocam istikrarla hala bekliyorum

Son düzenleme:
Thaiphoon Burner indirip EEPROM > SPD sekmesinden SS atar mısın?
Hocam bende de F4-4000C18D-16GTZRB bu modelden var. Fakat Amazondan bunu sipariş verdim sizce nasıl?

G-skill hynix Patriot ise samsung b-die. Amacım OC yapmak 4400 cl 19 değilde, CL 14 3800 gibi. Yüksek performans için hynix bu konuda zayıf geliyor samsunga göre?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…