Bir türlü anlayamıyorum. Şöyle karşısında kıt bir insan varmış gibi anlatabilecek ve benim trigonometriyi anlamama yardım edebilecek biri şu anda çok lazım yardım edebilecek var mı?
Bir türlü anlayamıyorum. Şöyle karşısında kıt bir insan varmış gibi anlatabilecek ve benim trigonometriyi anlamama yardım edebilecek biri şu anda çok lazım yardım edebilecek var mı?
Trigonometri öyle tık diye anlaşıalcak birşey değil Antremanlarla Geometri çözün çok sık geometri çözüp tekrar yapın tirgonometri çok kilit bir konu ben o şekilde anladım, biraz formül kısmında ezber yetenekleriniz yeşermesi lazım
Sınav dönemim geçti o yüzden tam hatırlamıyor olabilir ama senin için hatırladığım kadarıyla açıklayayım.
Kosinüs ve Sinüsü ele alalım. Senden dik açılı bir üçgen hayal etmeni ve bir dar açısına alfa demeni istiyorum. Bu üçgen için Cos(a), alfa açısına komşu olan dik kenar'ın uzunluğunun hipotenüsün uzunluğuna bölümüdür. Sin(a) ise alfa açısının karşı dik kenar'ının uzunluğunun hipotenüs uzunluğuna bölümüdür. Sorularda bazen bir dik üçgen çizmen ve kosinüs ve sinüs'ü yukarıda bahsettiğim şekilde yorumlaman gerekebilir. Örneğin senden Cos(60) için bir 30 60 90 üçgeni çizip yorumlamanı isteyebilir-ilerde bu tarz spesifik açı için olan değerleri otomatik ezberleyeceksin-. Tan ve Cot'u da bu tanımlardan yararlanarak yorumlayabilirsin.
Şimdilik bu kadarını söyleyeyim, istersen soru cevap şeklinde de ilerleyebiliriz.