Trigonometri sorusu

Burry

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Ogrenci
Cevabı E diye buldum.

3sin^2x-3=-3cos^2x demektir. (sin^2x+cos^2x=1 formülünden gelir) Pay kısmında -3cos^2x-4cos^2x=-7cos^2x oluyor. Şimdi paydaya bakalım

Yukarıdaki mantığa göre 2cos^2x-2=-2sin^2x demektir. -2sin^2x+sin^2x=-sin^2x olur.

Payı paydaya bölersek 7tan^2x oluyor.

Öncelikle sin2x+cos2x=1 kuralını bilmelisin. Buradan da 1-sin2x=cos2x veya 1-cos2x=sin2x değeri çıkar. Ya sinüsü kosinüse ya da kosinüsü sinüse çevireceksin. Ben burada kosinüsü sinüse dönüştürmeyi tercih ettim. 7sin2x-7 / -sin2x ortaya çıkar bu aradaki dönüştürme işlemlerini atladım ortaokul matematiği zaten yerine koyma yöntemi yaptım. Sonra üstü -7 parantezine aldım üst taraf -7cos2x oldu alt taraf da -sin2x oldu. Burada da - işaretleri sadeleşti ve 7tan2x kaldu cevap E şıkkı.

Bahar Candan'ı çağıralım mı?

Vallahi benim okulum bunu gayet iyi sırtladı. Şuan 11. sınıftayım ve eksiğim yok gibi bir şey ders çalışmayı çok sevmediğim için biraz geriyim ama o da benden dolayı. Zor kaynaklar var çözüldü mü çözülüyor apotemi falan.

İşte kanka sorun da o ya, her okul aynı eğitimi istese de veremiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…