Ben 1 haftadır kullanıyorum. Emulator olarak çok iyi çalışıyor ama bazı oyunlarda ufak tefek sorunlar oluyor. Oyunlar yüklü geldiği için bazı eski oyunlar Japonca oluyor ve dil değiştirmesi yok. Bazı çok eski oyunlarda açılmadığı oluyor ama bunlar nadiren karşılaştığım, tek tek oyunları denerken gördüklerim. Oynamak istediğim çoğu oyun sorunsuz çalışıyor. Tek sorun olarak diyebileceğim şey PSP oyunlarının performansı. Yeni güncelleme ile Vulkan seçip birkaç ayar yapıldığında sabit 30 FPS de oynanılabildiği yazıyor ama henüz denemedim. Moonlight özelliği ile bilgisayara bağlayıp akıcı bir şekilde bilgisayardaki oyunları Cloud ile oynayabiliyorsun. Son günlerde en çok kullandığım özelliği portmaster. Bu uygulamayı yüklediğinde bilgisayara moonlight ile Cloud üzerinden bağlanmana gerek kalmadan direkt o oyunları, bu cihaz için port edilmiş halinde oynayabiliyorsun. Kısacası nadiren performans veya çalışmayan oyunlar olsa da ben çok memnunum tavsiye ederim. Merak ettiğin bir şey varsa cevaplayabilirim.
Detaylı cevap için çok teşekkür ederim. Aslında küçüklüğü maalesef çok da oyunlarla geçmemiş birisiyim. Mario gibi klasikler dışında belki birkaç PS1-2 oyunu biliyorumdur. Vice City ve pes görünce çok heveslendim nostalji için. Bir de Zelda gibi oyunları hiç deneyip oynayamadığım için bir fırsat olabilir diye düşündüm. Özellikle sık sık internetin çok kötü olduğu yazlıkta vs bulunduğum zamanlar bir kurtarıcı olur diye düşündüm. Bilgisayara sanırım hiç bağlamam ama bu özelliği bilmek de iyi oldu. Sarjı çok hızlı bitip, çok ısınmıyorsa gayet iyi duruyor bahsettiğiniz şekilde. Elimde bir tane PSP3000 var ama henüz şarj adaptörü alıp deneyemedim ve oyun yükletemedim. Kısıtlı oyuna sahip olacağını düşünüyorum açılıp çalışsa bile. Instagram üzerinde bir satıcı var retrostreet diye. Oradan gördüm. Benim için şu an tek handikapı sipariş sonrası yaklaşık 2-3 haftada ürünün elime ulaşması. Yurt dışından geldiği için. Cihaz 128 GB beyaz ve kılıf ve koruyucu çantası ile baktığım zaman ortalama 4300₺ + 1200₺ (ekipmanlar) gibi bir fiyata geliyor. Tavsiye edeceğin ya da hemen stoklarında olan başka bir yer varsa o konuda da bilgi alabilirim. Teşekkür ederim.
Bende oradan satın aldım yaklaşık 12 gün içerisinde geldi. Ben belki daha ucuza başka yerlerden de bulabilirim diye düşündüğümden sadece konsolu alıp ekipmanlarını almadım, biraz gereksiz pahalı geldi. Datafrogx adlı bir site var orası genel olarak bu konsollar için herkes tarafından tavsiye ediliyor. Retrostreet sayfasındaki videolar ve görsellerin büyük kısmı kendilerine ait değil. Paylaştıkları videoların çoğunu başka kanallarda da gördüm ama kötü ürün satmıyorlar, bana sağlam şekilde ulaştı. Instagram sayfası yerine daha sağlam bir satıcı istiyorsan datafrogx sitesini tavsiye ederim. Vice City konusunda, retrostreet sayfasında gördüğün oyun muhtemelen Vice City stories. PSP için çıkmış başka bir Vice City oyunu. Bildiğimiz Vice City indirip oynayabilmek için önceki mesajda dediğim Portmaster'ı kurmak ve oradan indirmek gerekiyor. Pes için ben 128 GB versiyonunu satın aldım içinde PSP emulatoründe yüklü olarak PES 2014 geldi. Ama yüklü gelmemiş olsa bile, istediğin oyunların ROM'larını kendin bulup kolayca yükleyebiliyorsun veya portmaster uygulamasını yüklediysen oradan da internet üzerinden indirebilirsin. Şarjı kolay bitmiyor en az 5 6 saat performans modunu açmadığım sürece çok rahat götürüyor, tamamen şarj olması da yaklaşık 2-3 saat alıyor. Isınma konusunda cihaz tamamen kapalı olduğu için ufak ısınmaları oluyor, özellikle PSP oyunlarını oynarken ama onun dışında pek ısınma sorunu yok.
Ben crossmix kurdum hem arayüzü güncellemek için hem de portmaster içerisinde otomatik yüklü geliyor diye. Sadece portmaster kurulumu da yapmak mümkün sanırım ama denemedim. Crossmix şu an son sürüm olan v1.1.0'ı desteklemiyor. Eğer v1.0.4 kullanıyorsan bu videoyu izleyerek kurulum yapabilirsin.Hocam merhaba tekrar, sizin mesajınızdan sonra aldım cihazı. Geldi birkaç oyun denedim. Ancak bazı noktalarda sorun yaşıyorum. Ben daha yeni nesil oyun oynamak istediğimde sanırım bunlar retro cihazlar diye pek oyun yok içinde. Ben yüklemeye çalıştım ama sadece PES 2014 yükleyebildim bir de GTA Vice City stories. Ben normal Vice City gibi oyunları bu bahsettiğin portmaster ile nasıl indirebilirim bunu anlatan bir rehber paylaşabilir misin?
Ben crossmix kurdum hem arayüzü güncellemek için hem de portmaster içerisinde otomatik yüklü geliyor diye. Sadece portmaster kurulumu da yapmak mümkün sanırım ama denemedim. Crossmix şu an son sürüm olan v1.1.0'ı desteklemiyor. Eğer v1.0.4 kullanıyorsan bu videoyu izleyerek kurulum yapabilirsin.
Merhaba,
1.0.4 yazılım. Ancak kart okuyucum yok. Direkt USB ile cihazı bilgisayara bağlayıp ardından USB strotage(yanlış olabilir) ile açıyorum. Sadece portmaster kurmak istiyordum. Bir link buldum onu port klasörüne atacaktım ama orada zaten vardı portmaster adında. Yine de attım. Bundan sonra uygulama simgesi göründü cihazda ama tıkladığımda açmıyor. Ben de onu sildim, apps klasörü içine attım portmaster ı bu sefer de port klasöründeki zaten yüklü gelen strawdev valley gibi oyunlar açılmıyor. Nasıl yapacağım bir türlü çözemedim.