Triple Boot yapılabilir mi?

Loxyko

Megapat
Merhaba arkadaşlar, sistemimde Windows 10 ve GNU/Linux mevcut. İki işletim sistemini de kullanıyorum. macOS denemek ve öğrenmek için Triple Boot yapmak istiyorum ama verimli olur mu ya da böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilirse mutlu olurum.

Quad-Boot yapmaya çalışmıştım ama bir diskte 2'den fazla sistem kurunca uyumsuzluk sorunu çıkıyordu. Hackintosh, Ubuntu, Windows7 ve Windows 10'u toplamda 2 diske kurmayı başardım ama sonradan Ubuntu ve macOS açılmamıştı. Her bir bölüm kendi işletim sistemi dosya türüne göre de biçimlendirdim ama nafile yani. Yapabilirsen beni de etiketlersin.

Peki Windows'ta sorun çıktı mı? En baştan mı kurulum yaptınız yoksa iki işletim sistemini silip öyle mi devam ettiniz?

UEFI ile sonsuz sayda işletim sistemi kurmak mümkün. Sadece EFI bölümüne gerekli EFI dosyasını eklemen lazım.
Ben aynı anda 4 işletim sistemi çalıştırmıştım.

OpenCore, ya da Clover'dan yöneteceksin işletim sistemlerini. Açılışta soracaktır zaten.

Peki Windows'ta sorun çıktı mı? En baştan mı kurulum yaptınız yoksa iki işletim sistemini silip öyle mi devam ettiniz?

Windows çalışıyordu hatırladığım kadarıyla ama 1 hafta uğraş sonrası başa dönmem yüzünden sinirlenip komple sildim her şeyi format attım Windows 10 kurdum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…