Çözüldü Trisquel çekirdek sürümü çok eski

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

519634

Decapat
Bunun çözümü var mıdır? Parabola da böyleydi.

Bash:
$ uname -r
5.15.0.119-generic

Son düzenleme:
Çözüm

Bash:
$ uname -r
5.15.0.119-generic
Stabilite amaçlı eski çekirdek kullanan dağıtımlar. RTX 4000 serisi bir ekran kartına sahip değilseniz daha yeni bir Linux çekirdeğine ihtiyacınız yok. Bırakın öyle kalsın çünkü dağıtım bununla stabiliteyi amaçlıyor. Size özel bir durum değil.

Bash:
$ uname -r
5.15.0.119-generic
Stabilite amaçlı eski çekirdek kullanan dağıtımlar. RTX 4000 serisi bir ekran kartına sahip değilseniz daha yeni bir Linux çekirdeğine ihtiyacınız yok. Bırakın öyle kalsın çünkü dağıtım bununla stabiliteyi amaçlıyor. Size özel bir durum değil.

Çözüm

Bash:
$ uname -r
5.15.0.119-generic

@Bayram Tempest hocamın dediği gibi güncel bir sisteminiz yoksa ve aradığınız şey Trisiquel'in sunduklarıyla paralelse çok bir önemi yok ama oyun oynamak gibi farklı amaçlarınız varsa özellikle AMD bir GPU kullanıyorsanız daha güncel kernelli bir Linux dağıtımına geçmeniz daha iyi olur.

Bu durumda zaten dediğiniz gibi Trisquel'de yeni sürüm kernel kurmak yerine güncel dağıtım daha iyi olur. Örnek Fedora.

Hocam yakında bir laptop alacağım. Trisquel, parabola falan onda da sorunsuz çalışır mı? (özellikle Wi-Fi'den emin değilim Kernel'de blob olmadığı için.)

Hocam yakında bir laptop alacağım. Trisquel, parabola falan onda da sorunsuz çalışır mı? (özellikle Wi-Fi'den emin değilim Kernel'de blob olmadığı için.)
Yeni donanımlara sahipse çalışmayabilir. Bu durumda Arch, Fedora veya OpenSUSE Tumbleweed kullanabilirsiniz.

Live ISO aracılığıyla deneyerek daha sağlıklı sonuçlar elde edebilirsiniz. Trisiquel Kernel'i daha minimal olsa da muhtemelen GitHub'dan bir iki sürücü kurulumuyla eksik sürücüleri halledersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…