Trojan bulaşmış bilgisayara ne yapılır?

Wipk12

Centipat
Daha fazla  
Merhaba dün bilgisayarıma farkında olmadan trojan yüklemişim. Bilgisayar direk trojan uyarısı verdi ve trojanlı dosyanın karantinada tutulduğunu söyledi. Bende dosyayı sil seçeneğine tıkladım dosya silindi yazısı çıktı. Yeniden virüs taraması yaptığımıda sorun yok dedi. Sanırım paçayı kurtardım ama ne olur ne olmaz yazayım bir sorun olur mu trojan bilgisayardan kalktı mı? Bilgisayar yeni sorun olmasını istemem.

Windows Defender'a ek olarak Kaspersky inidirip tam tarama yapın hocam bir şey çıkmazsa zaten o işi Windows halletmiş demektir rahatta kalın.

Hocam zaten yeniymiş, direk formatlamanızı tavsiye ederim. Yıllardır bir virüs bulaştığında antivirüs programlarına bulaşmadan format atmayı tercih ederim. Çünkü tamamen silindi mi emin olmak çok zor.

Muhtemelen trojan otomatik olarak engellenmiştir yani kayıtlı şifrelerini almamıştır fakat yine de tüm hesaplarının şifrelerini değiştir ve 2 adımlı doğrulama ekle. Ayrıca hangi Anti-Virüs ile tarama yaptın? Defender ile yaptıysan ekstra olarak Kaspersky free indirip tam tarama gerçekleştir. Bir kalıntı varsa bulur.

Dosyayı sil'e bastıysanız sıkıntı yoktur hocam. Eğer bilinçli biriyseniz de ek antivirüs kurmanıza gerek yoktur - Windows Defender gayet yeterlidir.

Hackerlar işte en çok bu yüzden Windows'u hedef alırlar. Çünkü kullanıcı sayısı fazla ve Windows'a güvensiz bir yazılımı yüklemek Linux'a nazaran çok daha kolaydır. Genelde hackerlar Linux'u hedef almazlar. Çünkü kullanıcılar daha bilinçlidir ve Linux bununla birlikte daha güvenlidir. Size tavsiyem bir şans verip Linux'a geçmenizdir. Ben öyle yaptım.

"Hitman Pro" yazılımını indirip, bilgisayarınızı taratın. Eğer bir zararlı yazılım bulamazsa, güvendesinizdir.

30 günlük denemesini indirip taratsam normal olanı ile fark eder mi fiyatlar çok uçuk.

Evet, 30 günlük deneme sürümünü kullanabilirsiniz. Tek tarama yapacaksınız zaten. Sonrasında da Kaspersky Free ya da Bitdefender Free kurarak sistem güvenliğinin sağlandığından tam olarak emin olabilirsiniz.

Hitman Pro alternafileri:
  • TDSSKiller
  • AdwCleaner
  • Malwarebytes
  • Combofix
  • Dr. Web

Ama unutmayın, hiç biri Hitman Pro kadar büyük/geniş bir zararlı yazılım database'ine sahip değil.

Son düzenleme:

Tarattım 5 tane zararlı yazılım buldu ve sildi teşekkürler dostum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…