Trojan CD'siz ve disksiz formatla gider mi?

captainarelin

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma trojan bulaştı. Kaspersky adlı antivirüsüm sildi ama tam emin olamayıp 6 ay sonra CD ve disk kullanmadan format attım. Açılışında 1 saniye kadar siyah ekranda kalmaya başlamıştı ve bu durum geçmedi ve arka planı korudu. Trojan virüs geçti mi emin olamadım. Bu konularda bilgisizim, zaten formatı da bir arkadaşımın yardımıyla attım. Umarım bu konuyu benden başka bu konuda endişesi olanlar bulup okur ve onlara da yardımcı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 kullanıyorsan işletim sistemi üzerinden sıfırlama yapabilirsin. Sistemi silip son güncel sürümü kendi indirip kurulum yapıyor.

Windows 10 kullanıyorsan işletim sistemi üzerinden sıfırlama yapabilirsin. Sistemi silip son güncel sürümü kendi indirip kurulum yapıyor.

Öyle yaptım zaten. "yerel yeniden yükleme" yaptığım için trojan tamamen kalkıp kalkmadığından emin olamadım. Ondan böyle bir merak içerisinde olan başkaları da internette araştırırken bulabilir diye düşünerek burada konu başlattım.

Windows'un ayarlarından yaptığınız sıfırlama işlemi tam temizlemeyebilir. Ek olarak MBAM ile tarat. Bir sorun çıkmazsa için ferah olsun.

Windows'un ayarlarından yaptığınız sıfırlama işlemi tam temizlemeyebilir. Ek olarak MBAM ile tarat. Bir sorun çıkmazsa için ferah olsun.

Bahsettiğin antivürüsü daha önce duymamıştım. Güvenilir olduğunu varsayım boş zamanımda yapacağım. Bana bu durumda o yöntemle format atmamı bir arkadaşım söylemişti ona da söylerim.

Bahsettiğin antivürüsü daha önce duymamıştım. Güvenilir olduğunu varsayım boş zamanımda yapacağım. Bana bu durumda o yöntemle format atmamı bir arkadaşım söylemişti ona da söylerim.
MBAM yani Malwarebytes programı antivirüs değildir. Anti-Malware işini yapar. Güvenilirdir, araştırıp görebilirsiniz.

MBAM yani Malwarebytes programı antivirüs değildir. Anti-malware işini yapar. Güvenilirdir, araştırıp görebilirsiniz.

Teşekkürler Malwarebytes'i duymuştum galiba. Onu biliyorum.
MBAM yani Malwarebytes programı antivirüs değildir. Anti-Malware işini yapar. Güvenilirdir, araştırıp görebilirsiniz.
Bedava sürümünü yeni yükleyip tarattım bir şey çıkmadı. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…