Trojan format atınca gider mi?

Yer
Malatya
Saat 14 gibi trojan bulaştı ve Malwarebytes, Kaspersky virüsü tarayamadı. Arkada bir şekilde açık duran virüsten mouse Click sesleri gelmeye başlayınca format atmaya karar verdim. Ethernet takılı olmayınca mantıken PC'me uzaktan bağlanılamıyor bu yüzden Ethernet'i kesip USB ile, iki tane yerel diskimi biçimlendirerek format attım. Ama internetten formatla bile silinmeyen trojanı görünce biraz tırstım. Şu an sıfırdan kurdum Windows'u, 2 kere Windows Defender'dan offline tarama yaptım ve sorun çıkmadı. Hala tırsıyorum ya bir şey varsa diye, Ethernet'i takıp başka bir av indirmeli miyim?

Gider.

Ne olur olmaz modeminizi de sıfırlayın.

Yedekleme yapıp format atmayın. Çünkü truva atı her dosyaya bulaşır hızla. Yedeklediğniz dosyalar dahil. Ve interneti kesince gibi bir durum söz konusu değil. Bilgisayarına internet ile değil virüs ile bulaşmış bulaştıran kişi. Tabii ki siz yine kapalı tutun interneti. Bu arada truva atı olarak bilinen trojan virüsleri av'lerin çoğunda gözükmez. Format attıysanız İçiniz bir takım rahatlayabilir.

Ne olur olmaz modeminizi de sıfırlayın.
Onu nasıl yapabilirim hocam?

Yedeklemeden attım, bütün dosyaları sildim yani.

Eğer ki Kaspersky tespit etseydi ve Kaspersky ile silmiş olsaydınız format atmanıza gerek olmadığını düşünürdüm fakat Kaspersky'da bulamamış. Yedek barındırmadan format atmanızda fayda var, muhtemelen format attığınızda gidecektir.
Onu nasıl yapabilirim hocam?
Modem arayüzü üzerinden fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz veyahut modemin arkasındaki açıp kapama tuşundan bir kez kapatıp açabilirsiniz.

Modemle tam olarak ne alakası olabilir onu öğrenmek istiyorum sadece.

İçiniz daha rahat olsun. Tam kesin olmadan herhnagi bir yere şifre, banka kartı şifreleri gibi özel bilgi vermeyin. Truva atları klavyeyi de izler mikrofonu da dinler kamerayı da görür. Bu yüzden şifre girmeyin. Trojan bulaştıracak kadar yetemekli ise birisi, hesap çalma konusunda ne yapacağını bilir. Unutmayın ki her gün onlarca hesap çalınıyor. Ve bunlar her 30 dakikada bir olmak üzere isim, varsa profil fotoğrafı ,şifre değiştiriyorlar. Bulunması imkansız hale geliyor. Ve imkanınız varsa lisanslı AV programları kullanın. 1 ay bile olsa bu size güven verir. Bol şans dostum.

Son olarak modemle tam olarak ne alakası olabilir onu öğrenmek istiyorum.

Virüs girdiğinde YouTube'dan sadece videolar aratıyordum, fark ettiğimde hemen kapadım ve telefonumdan Gmail'den tut Origin hesabına kadar her şeyi sağlama aldım. Bu stresli süreçte bana verebildiğiniz yardımlar için çok teşekkür ederim. İyi sosyaller.

Son olarak modemle tam olarak ne alakası olabilir onu öğrenmek istiyorum.
Modemle bir alakası olup olmadığı konusunda bir bilgim yok maalesef, modemi nasıl sıfırlayacağınızı sorduğunuz soruya ithafen cevapladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…