Trojan nereden indirilmiş olabilir?

Hiç bir virüs bulmamış hocam, Defender'ın saçmalığı herhalde.

Sıkıntı yok.

Defender FP vermiş.

Bencede bundan kaynaklı büyük ihtimal. Bende de bir virüs yok dün akşam yaptığım Windows güncellemesinden sonra bu uyarıyı vermeye başladı sabah. Bu güncellemeden dolayı olabilir mi?

Olmaz siz rahatınıza bakın emin olamıyorsanız Opera'yı temiz kurulum yaparak silin geri yükleyin.

Bencede bundan kaynaklı büyük ihtimal. Bende de bir virüs yok dün akşam yaptığım Windows güncellemesinden sonra bu uyarıyı vermeye başladı sabah. Bu güncellemeden dolayı olabilir mi?

Ben de o şekilde düşünüyorum.

Bana da aynısı oldu aynı saatte ve aynı günde. Windows Defender ile ilk önce karantinaya alıp sürekli tarama yaptım hiçbir şey bulamadı. Opera'nın tarama ve çerezlerini sildim. Malwarebytes ile 4-5 tane tarama yaptım yine bir şey bulunmadı. Virüs silinmiş midir, ne yapmalıyım?

Ben sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Emin olmak için Opera'yı temiz kurulum ile silip yükleyebilirsiniz. Ek olarak ESET Online scanner, EEK, NPE ve KVRT ile taratabilirsiniz.

Hepinize çok teşekkür ederim. Sanırsam Windows Defender'in bir hatası olasa gerek.
Genel olarak 3. parti bir yazılım kullanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…