Trojan:Script/Conteban.A!ml nedir?

Mineds

Kilopat
Öncellikle herkese merhabalar, bugün akşam evde yemeğimi yerken sağ alt taraftan Windows Defender bildirimi geldi ve tıkladığımda Trojan:Script/Conteban.A!ml tehditi bulundu ekranıyla karşılaştım. Ekran görüntüsü alıp kaldıra basacakken direkt olarak ekranımdan silindi. Silinmesiyle birlikte Defender geçmişinden tekrar buldum ve etkilenen öğelerde Opera_Software/Opera_GX'i etkilediğini gördüm. Bu virüs hakkında hiçbir fikrim yok ve Opera GX'i nasıl etkiledi veya Opera GX mi buna sebep oldu inanın bilmiyorum. Sizce bu nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Malwarebytes ve KIS ile taratın sistemi.

Tarif ettiğiniz truva atı 2019'dan beri Defender tarafından tespit edilip düzeltildi.

Karantinada ise sorun olmaz.

Kaspersky tam tarama yapmanızı tavsiye ederim, Windows Defender açık olduğu sürece bilgisayardan bir bilginizi çalamaz, korkunuz olmasın.

Tarif ettiğiniz truva atı 2019'dan beri Defender tarafından tespit edilip düzeltildi. Bu,
Microsoft safety scanner Defender ile aynı tanımları kullanır.

Karantinada ise sorun olmaz.

Windows Defender'in trojan görmediği hangi dosya/klasör/uygulama var, PDF indiriyorum trojan ona trojan buna trojan, haline yazık keşke kaldırsalar.

Opera GX olayını tam anlayamadım yani ne alakası olabilir ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…