Trojan virüs nasıl anlaşılır?

lCPTlMemoo

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bugün Instagram hesabımı çalıp story post paylaşımı yapmışlardı sonrasında banka hesabımı kontrol ettiğimde ise 400TL çekilmiş. Bilgisayarımda trojan olup olmadığını nasıl anlarım?

E daha nasıl bir şey istiyorsun basbaya trojan var işte format cak gitsin yada ben atmam üşeniyom dersen windows defender kullan

MalwareBytes ile taratabilirsin.

Tarattım birkaç bir şey buldu karantina dedim daha sonrasında tekrar taradım şu an bir şey bulmuyor.
Tarama bölümünden custom scan yapın. Custom scan bölümünde tüm disklerinizi seçin. Böylece tüm sisteminizi taratmış olursunuz. Ardından Bitdefender indirip tam tarama yapın. Çok yüksek ihtimalle virüs varsa temizlenecektir.

Şu şekilde yaptım doğru mu? Hala tarama devam ediyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_174.png
    62,6 KB · Görüntüleme: 30
Şu şekilde yaptım doğru mu? Hala tarama devam ediyor.
Evet. Uzun sürmesi sizin ssd veya hddniz ile alakalı. Şuan bir sorun yok gibi. Dediğim gibi bu tarama bittikten sonra Bitdefender indirip tam tarama yapın. Eğer içinizde şüphe kalırsa Bitdefender programının içinde bulunan Ortamı Kurtar adlı taramayı yaparsanız çevrimdışı tarama yapabilirsiniz. Veya Kaspersky Rescue Disk kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…