Trojan yüzünden hesaplar çalındı

ardayza35

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, dün bir tane oyuna Türkçe yama indireyim demiştim neyse bugün baktığımda Spotify, Discord, Roblox, linkedln hessaplarim calinmis ve Steam'de envanterim satilip bir tane Dota esyasi alinmis neyse hessaplarimi geri aldim virus taramasi yaptim trojan cikti. Su andan itibaren ne yapmam lazim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapılacak en mantıklı şey mobilden tüm hesapların mümkünse maillerini ve şifrelerini değiştirmek, bilgisayar format atmak.

Telefondan tüm hesapların şifrelerini değiştirin. Bilgisayarda Kaspersky, Malwarebytes, ESET, Bitdefender ile tam tarama gerçekleştirin. 2 adımlı doğrulama açın.

Bende RAT, trojan yemiştim. Kaspersky antivirüs indirerek silmiştim RAT'ı. Sizde ESET, Kaspersky veya Malwarebytes indirerek virüsü silebilirsiniz. Bu program gayet iyidir. Bu işlemi yaptıktan sonra disk temizleyin sıfırdan kurulum yapın. Hesaplarınızı telefondan değiştirerek koruyun. Maillerinizi değiştirin. Yeni mailler kullanın. Ayrıca şifrelerinizi de değiştirin. Normal olası tehdite karşı hesaplarınızı daha korumalı yapın. Örnek olarak şunu diyebilirim: 2 adımlı doğrulamalar var. Bunlar sayesinde mailinize veya telefonuza kod geliyor. O kodlar girilmeden oraya erişim sağlanamıyor. Bence böyle yapın, bende böyle yapmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…