Trojanın varlığı nasıl anlaşılır?

captainarelin

Hectopat
Daha fazla  
Kaskepersky adlı antivirüs programını kullanıyorum. Trojan uyarısı verdi. Clickteam ile yapılmış bir programdan geliyordu. Sildi ve bir şeyler daha yaptı (kısaca kaldırdı). Ama hala trojan olduğundan şüpheleniyorum. Ne yapmalıyım? Bilgisayar Windows 10

Kaspersky tam tarama yapın.

Kaspersky tam tarama yapın.
Bu kadar çabuk cevap için teşekkürler ama olayın üzerinden uzun zaman geçti ama hala emin olamadım. Tam taramanın işe yarayacağından emin değilim çünkü Kaspersky virüsü program yüklendikten 1 ay sonra tespit etti.

Bazen anti virüsler 3. parti yazılımları windows dosyalarınıza erişim sağladığı için trojan sanabilir bu gayet normal, eğer programın kaynağı güvenilirse silmenize gerek yok bilgisayarında gözle görülür bir performans kaybı varsa senin bilmediğin işlemler yapılıyorsa trojan yemişsindir

Tam bir şey yok gibi ama biraz kasıyor gibi. Bilgisayardan çok anlamıyorum. Bilgisayarın ayarlarını düzeltmediğimden olabilir oda. Zamanım yoktu sonra yaparım diye düşünmüştüm. Clickteam ile yapılmış dosyalarda bu olur mu?
Kaspersky tam tarama yaptırın bence ne var ne yok döker ortaya.

Daha önce dediğim gibi virüsü 1 ay sonra tespit etti. Ondan emin değilim. Ama çok önerildiği için deneyeceğim.

Avast deneyebilirsiniz. Kararsız kaldıysanız Avast vs Kaspersky konularına bakın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…