Ethem Efe
Kilopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- 4060Tİ 16 GB RAM Ryzen 5 5500 Cooler Master 120L XTB 1 TB SSD
- Meslek
- Öğrenci
Uzun zaman önce kanser geçirmiş bir insanım, Allah'a şükür atlattım. Ancak ondan 1 2 yıl sonra ağır kemoterapiye bağlı olarak kemik iliği yetmezliği başladı. Önce ayda 1 kanım düşüyordu, sonra bu sayı 1 hafta, 3 gün gibi sürelere düşmeye başladı. Trombosit ve kırmızı kan almaya başlamıştım durmadan. MDS tanısı koyuldu falan öyle devam ettim. Sonrasında kemik iliği nakili yaparsak düzelebilir dediler bizde en sonunda yaptık. Uyumsuz nakildi annemden. Çok zorlu bir süreç olsa da en sonunda bitti ve kırmızı kanım düzelmişti. Ancak beyaz kanım hala düşmeye devam ediyordu. Decitabin denilen bir ilaç başlandı ancak o da 3 4 hafta sonra anlık bir etki yapıp sonra tekrar düşüşe geçiyordu. Şimdiki tedavi ise annemden tekrar ılık alacaklar ancak iliğin trombosit hücrelerini ayırıp bana vermeyi düşünüyorlar. Bu sayede trombosit hücrelerim toparlayabilirmiş. Şimdi diyeceksiniz neden bunu bize anlatıyorsun diye belki aranızda bu konuları bilen bir doktor vs. vardır diye ümit ediyorum. Sizce bu tedavi işe yarar mı? Daha önce çok sefer yapılmış bir tedavi mıdır?