Çözüldü TRT 1 ve TRT Spor'da sinyal kötü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mssfxwas

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar malum Türkiye'nin maçı var ve şu an hem TRT 1 hem de TRT spor da sinyal kötü. Görüntü cızırtı yapıyor sürekli neden oluyor acaba bilgisi olan var mı? İyi sosyaller.

Çözüm
11794 V 30000 HD yayını 11958 V 27500 SD yayını deneyin. Sinyal düşüklüğü sorunu olmuştu. Bazı yerlerde problem devam ediyor. Bende 15 dakika önce düzeldi.
Aynısı zaten yapılı ama yine sadece TRT1 ve TRT Spor donuyor. Sebebi nedir? Maç bitmeden çözemez miyiz?
Kullanıcı kaynaklı bir durum değil. TRT kaynaklı. Sinyali düşürüyor. SD yayından devam edebilirsiniz ya da internetten. Bende de şu an sinyal yok yabancı uydu kanalından izliyorum.

Kullanıcı kaynaklı bir durum değil. TRT kaynaklı. Sinyali düşürüyor. SD yayından devam edebilirsiniz ya da internetten. Bende de şu an sinyal yok yabancı uydu kanalından izliyorum.
Hangi uydu kanalı ben de ondan izleyeyim yarın maç var yine giderse hiç hoş olmaz.

Hangi uydu kanalı ben de ondan izleyeyim yarın maç var yine giderse hiç hoş olmaz.
Burada birkaç yoldan izleyebilirsiniz. Uydu olarak Azerspace i ayarlayabilirsiniz. Genelde Türkiye nin heryerinden çeker. İkinci uydu olarak Yunan uydusu Hellassat tan izlenebilir. Bu uydu Türkiye nin batı bölgesindeyseniz iyi çeker. Türksat LNB lerinin yanına LNB takarak tek antenden bu 3 uydu izlenebilir. Youtube da videoları mevcut. Ya da anteni çevirererk ayarlanır. Diğer seçenek Avrupa uydularına anteni çevirip ayarlayarak izleyebilirsniz. Hotbird, Astra gibi uydular. Ben Yunan kanalından izledim. Şifre yok. Diğeri de Alman ZDF kanalı o da yayın yapıyor. Hotbird de şifreli İtalyan Rai 4k yayın yapıyor. Şifresini çözen oscam ya da ccam destekli uydu alıcılarında izleniyor. İnternette bir günlük oscamler var bedava uyduya eklendiğinde açılıyor. İnternet bağlantısı olması gerekli yoksa çalışmıyor. İzlediğim kanalların ekran görüntüsü.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 270
  • 2.png
    2.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 172
  • 3.png
    3.png
    1 MB · Görüntüleme: 160
@magicspears hocam hellas olan uydu %0 sinyal veriyor. Türkiyenin tam merkezindeyim batıya yakın değilim. Uydu anteni de apartmanın en üstünde ortak. Yani şimdi onu risk alıp çatıya çıkıp çevirsem bile milletin televizyonu gider yani iyi olmaz. Çözüm olarak geriye ne kalıyor ki?

@magicspears hocam hellas olan uydu %0 sinyal veriyor. Türkiyenin tam merkezindeyim batıya yakın değilim. Uydu anteni de apartmanın en üstünde ortak. Yani şimdi onu risk alıp çatıya çıkıp çevirsem bile milletin televizyonu gider yani iyi olmaz. Çözüm olarak geriye ne kalıyor ki?
LNB nin yanına bir tane daha LNB takmak kalıyor. 2 LNB yan yana olacak. Bir de kabloları birleştirmek için 4 lü diseqc gerekli. Sizin daireye giden kabloya bağlanarak yapılabilir. Hellas olmazsa Azerbaycan uydusu ayarlanır. O da Türksat la aynı çanakta izleniyor. Anten çatıdaysa ve bilginiz yoksa uyducuya danışın. Bir şema vardı bulursam atarım şekilli olarak detaylı anlatıyor.

Bu aparattan gerekli. https://www.hepsiburada.com/benjamin-bj-d2080-4x1-diseqc-switch-dayzek-pm-HBC000009FIH0
Birde LNB lerin yan yan durmasını sağlayan aparat da alınabilir bunun gibi ya da plastik kelepçe ile sabitlenebilir.
Bağlantı şeması ve cihaz diseqc ayarları da resimdeki gibi oluyor.

Dosya Ekleri

• 2222.png
    2222.png
    125,5 KB · Görüntüleme: 115
Son düzenleme:
Anten çatıdaysa ve bilginiz yoksa uyducuya danışın.
Bilgim yok ve anten apartmanın çatısında.
Hellassat denedim ama orda da TRT şifreli. Turksattaki TRT'lerin 1 tanesi şifresiz o da sinyal yok dediği için açılmıyor delireceğim.
20240701_235851.jpg

Bilgim yok ve anten apartmanın çatısında.
Hellassat denedim ama orda da TRT şifreli. Turksattaki TRT'lerin 1 taneai şifresiz o da sinyal yok dediği için açılmıyor delireceğim.
Eki Görüntüle 2238881
Dİğer uyduları izlemeniz için dediğim gibi LNB gerekli. Şu an için izleyemezsiniz. Türksat 11958 V 27500 SD yayını deneyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı