TRT 1'de maç izlemek için yapılan ayar çalışır mı?

momiksarrbs

Yoctopat
Daha fazla  
Yarin akşam EURO 2024 Türkiye - Avusturya maçını izlemek istiyorum, görseldeki ayarlar doğru mu? Çalışır mı?

(Transponder menüsünde 11794 v 30000 ayarı seçlili ( ✓ ) )

Ve kalite neden bu kadar düşük gösteriyor, sorun olacak mi?

Evet ayarlar doğru, kalite için kanallarda dolaşın başka TRT 1'i bulun.

TRT 1'i içeren toplam beş adet TP var. Üçü HD, ikisi SD yayın olarak gözüküyor. Birer adet HD ve SD yayın maç esnasında Türkiye'de yaşayanlar izleyebilsin diye açık. Senin yazdığın HD yayın için doğru frekans. Bu frekanstaki sinyalin düşük görünmesinin(kasten düşürülmesinin) sebebi ve bazı frekansların komple maçı kesmesinin sebebi aynı: UEFA yaptırımı. 11794 MHz frekansı da kısılmadığı takdirde iyi bir ayar ve büyük bir çanak ile yurtdışından izlenebiliyor. Bunu istemiyorlar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Alternatif istersen şuradaki SD yayın TP'lerinden birisini de deneyebilirsin. Yedek olsun. 11794 düşük sinyal verirse anten ayarlama ile uğraşma. Nispeten düşük kalite olur ama en azından izlenir. Hiçbirisi olmazsa mecbur korsan veya en ucuzundan bir IPTV yayını açarsın(Tivibu GO - Standart paket 25 lira).

Hocam tek kelimeyle TEBİRKLER.

Bu ayar güncel TRT 1 Türksat 4A frekansı ancak sorun burada değil. Türksat 4A uydusu kapsama alanı geniş ve bu frekans şifrelenmiyor doğal olarak diğer ülkelerdeki vatandaşlar da izleyince UEFA yaptırımla tehdit ediyor. Bu sorunu çözmek için TRT sinyal kalitesi düşürüyor bizim çanakların da yayını gidiyor.
Burada benim anlamadığım kalite düşürülürken Ordu'da %68 sinyal alabiliyorum neden sabitte bırakamayıp sinyali komple kesiyorlar? O sinyalle hala yurt dışına yayın nasıl çıkabiliyor anlamak güç huduttaki illerde hiç çekmiyormuş zaten.

Bende aynı şekilde Denizli de %50 sinyal seviyesi ile %59 sinyal kalitesi alıyorum ve TRT direkt sinyal yok diyor, uydu seçme yerinde 4A bile yok aslında televizyon da yeni mecbur internetten bakacağız.

Şu an 45'e düştü sinyal seviyesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…