TRT vergisi nelerden alınacak?

Bu kadar vergi çok fazla hadi en azından ülkeme gidiyor diyorum ama kendimi avutamıyorum yani nasıl olur da bu kadar yük bu kadar insanın sırtına bindirilir hayretteyim.

Allah (cc) yardımcımız olsun. Ne diyelim. Bu vergilere gelene kadar daha neler var neler.

@elitepwpers Yayın kalitesi iyi değil mi? İzleyen yok mu? Sen TRT'yi iyi bir araştır sonra gel yorum yap. Boşu boşuna asparagas çekmeyin burada.
Dostum ordaki yayın kalitesi dediğim tvde gösterilen içerik ve benzeri ayrıntılar. Sen yanlış anladın sanırım. Yoksa 4k yayını yapsın bir zahmet. Tabi 400 veya 500 bin kişinin 4k tvsi var ülkede.

TRT vergisi yeni bir uygulama değil ülkemizde. Tabi şimdi genç arkadaşlar bilmez belki, evinizde eski radyo veya televizyon varsa hatta ona gelene kadar plak, kaset gibi medyalarda bile eski TRT bandrollerini görebilirsiniz. Zaten var olan bir uygulama, ha belki arada kaldırılmıştır veya şartları değiştirilmiştir o kadarını bilmiyorum. Bu arada söylediklerimin siyasi düşüncemle uzaktan yakından bir alakası yok, tamamen durum tespiti.

Olay alkollü içkilerden alınmakta olan tekel bandrol vergisi ile, ne bileyim muhtardan alınan ikamet ilmuhaberi damga vergisi, kağıt parası vs. ile tamamen aynı. Zaten aldığımız nefes hariç her kalem için bu gibi vergiler ödüyoruz.

Bir de bu gibi konuları konu dışı bölümüne açarsanız herkes için daha faydalı olacaktır.

Son düzenleme:
@G_Theill Bunları söylemeye gerek yok.

Bakın bu herkes için geçerli ya şartlara uyum sağlarsınız, ya şartlara uyum sağlayamayıp gidersiniz, ya da bu şartları değiştirirsiniz. Olay bundan ibaret. Öyle oturduğunuz yerden konuşmak kolay. Birileri bir yerlere geldiyse ve gelenlerin yaptıklarını değiştirmek istiyorsanız; buyurun çalışın, çabalayın sizde gelin bir yerlere bir şeyleri değiştirin. Böyle boş boş oturduğunuz yerden konuşmak kolay. Sabah o gazete akşam şu kanal. Medyanın kuklası oldunuz. Biraz kaldırın kafayı düşünün, tasarlayın, hedefleyin, harekete geçin ve hedefinize ulaşın. Daha söylenecek bir çok söz var fakat bu forumun sayfaları yetmez. O yüzden biraz görmeye çalışın. Uyanın. Uyur gezerken mırıldanmayın. Sizin yaptığınız boş tıkırtı.
Bir de bu gibi konuları konu dışı bölümüne açarsanız herkes için daha faydalı olacaktır.

Bunlarda o kafa olsa zaten böyle boş muhabbet yapmazlar.

Ayrıca bu sözüm moderatörlere;

Ay sonunu veya hangi gün alıyorsanız artık o günü iple çekmek yerine işinizi düzgün yapın. Bu laflarım sizin içinde geçerli. Daha editörlük gibi basit bir işi beceremiyorsunuz. Bu konu, bu kategori içerisinde nasıl onay aldı? Bu sitenin sahipleri neden çalışanlarını kontrol etmiyor? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

Adama soru soruyorum 7 gün ban atıyor İyi moderatörler de var tabi. Ama sırf gıcıklığına da ceza veren moderatörler var.

Zaten konu dışı bölümünde bu konu burada millete laf edene kadar bi bakın.

İnsanlar hakkı olanı arayınca hemen vatan haini olarak ilan etmekten vazgeçmelisiniz gerçi sizden o beklenmez ya bu halktan alınıp cebini doldurtulan kesimdensiniz ya da koyun sürüsünün içinden bir parçasınız.

@Witch King Buraya yeni taşıdılar. İlk açıldığı vakit Masaüstü Bilgisayarlar bölümündeydi.

Çalışma etme ondan sonra çok vergi kesiyorlar. Sen geçmişten neler kaybettin hiç bunları hesaba katıyor musun? Bunlar nasıl geri kazanılır? Sabah gazetede akşam haberde duyduğun ile gelip burada eleştiri yapma. Dünyanın en şerefsiz medyası bizim ülkede. En azından karşılaştırma yapmayı bil. DÜŞÜN, DÜŞÜN! Süz şu bilgiyi, gerekirse sen bilgiyi ortaya koy. (Medya gibi yalan yanlış değil) Akıl insanın en değerli organıdır! Kısacası bu ülkedeki insanların büyük bir çoğunluğu bu dünyaya kazık çakacağını düşünüyor. Elbet bir gün bu dünya da kalmayacak. Fakat bizden sonra bayrak kalacak, vatan kalacak. O yüzden bu kalacak olanlara çalışın, çabalayın. He eğer dersin ki daha kolay bir yol var. O zaman çalış gel bir yerlere yap dediklerini zaten doğruysa hakkın ise hayırlısı ise olacaktır.

@Silinen üye Hakka göre değil, nefislerine göre iş yapıyorlar. Olay bundan ibaret ve bu sadece buradaki moderatörler ile alakalı bir durum değil. Genel anlamda çoğu alanda böyle bir sorun var.

İt gibi çalışıp en az kazanan ülkeyiz sabahtan akşama kadar sürekli çalış ondan sonra 5 kuruş kar edeme biz burada gelen vergilerin derdine yanarken elin oğlu keyif çekiyor benim şikayet ettiğim konu bu zaten.

@presidentbananas Sen benim dediğimi anlamıyorsun. Ben para pul için çalışmaktan bahsetmiyorum. Geçim için çalışmaktan bahsetmiyorum. Eğer olanları beğenmiyorsan ideolojine göre şartları değiştirmek için çalış diyorum. Zaten güveniyorum ki eğer hakkın ise ve hayırlısı ise amacına ulaşırsın.

Kısacası;

Çalış katkıda bulun, emeğinin karşılığı zaten seni bulacak.

"Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…