TrueNAS'a dışarıdan nasıl erişilir?

exsanki12

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, TrueNAS'ı eski bir bilgisayarıma kurdum, birkaç da ekleme yaptım, ok, çok güzel çalışıyor ama çok büyük bir sıkıntım şu: Bu merete ben dışarıdan nasıl erişeceğim?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bu arada uzaktan erişmek istediğim cihaz iPhone.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anlık detaylıca anlatabilecek kadar bilgim olmadığı için öncelikle kusura bakmayın.

WireGuard veya OpenVPN kurup cihazınızın yerel ağını dışarıya acıp telefondan bilgisayarınıza bağlanabilirsiniz dosyalara erişmek için. Truenas'ı doğrudan açmak yerine içine nextcloud kurup bunun üzerinden depolamayı dışarı açmanız daha güvenli olur. Olası güvenlik sorunları minimal düzeye inmiş olur.

WireGuard kurulumu daha kolay. Modem üzerinden port açabilirseniz gerisi kolay olur.

Domaininiz varsa köprüleme ile cloudflare kullanabilirsiniz. Bende kendi nasıma nas.xxx.com şeklinde erişiyorum ama herkese açık değil. Kendi mail adresime şifre gelerek o şifre ile erişebiliyorum. Bu güvenliğide cloudflare üzerinden ücretsiz aktif edebilirsiniz. Ucuz bir com.tr domain alarak bu şekilde çözebilirsiniz. Nextcloud ve immich gibi yazılımlarıda kullanıyorum bunların her birine dışarıdan erişebiliyorum. Örneğin nextcloud için cloud.xxx.com ve immich için photos.xxx.com şeklinde. Ayrıca bunların mobil uygulamaları var onlarada bu adresleri tanımlayarak herzaman dışarıdan erişim sağlayabiliyorum.

Domainsiz erişme yöntemide vardı ama ona hiç bakmadığım için detaylara hakim değilim şuan.

Cloudflare tunnel kullanabilirsiniz ancak ben tailscale kurmanızı öneririm. Yönetilebilirlik açısından çok daha kolay. Statik ip ve port yönlendirme yapmaya gerek kalmadan kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…