Trump ne yapmaya çalışıyor?

Durmazzali47

Hectopat
Göreve geldi gümrük vergilerini arttırdı, Dünya Sağlık Örgütü'nden ülkeyi çekti, iklim anlaşmlarını fesh etti, Danimarka'dan kocaman toprak istedi, Kanada'ya gel eyaletim ol dedi, Meksika'ya ticari baskı uyguladı, Gazze'yi toprağımız yapacağız dedi ve sürekli bunu yineliyor, Ukrayna'nın yer altı kaynaklarını istedi, sanki ABD yıllardır Ukrayna'ya değil de Rusya'ya müttefikmiş gibi Rusya ile takılmaya ve Ukrayna'yı savaşı devam ettirmekle suçladı (sözde en büyük düşmanı ile kanka gibi takılıyor şu sıralar), Almanya ile papaz oldu, dün Macron'un sözlerini dikkata bile almayıp kendi isteklerini söyleyip onu yoksaydı, Avrupa'ya karşı "siz işinize bakın kardeşim" gibi bir tavır takınıyor vb.

Yahu arkadaş, bu adam ocak ayında mazbatayı aldı; ayrı ayrı konu başlığı açılabilecek tonla şey yaşattı ve aylardan şubat!

Yeni Amerikan yönetimi ya da trump, ne yapmaya çalışıyor?

Trump'un almasinin sebebi bu zaten, ortaligi karistirmaya calisiyor. Ulkeleri birbirine dusurecek kendince.

Komedyen adam işte, American başkanlarının hiçbir yetkisi yoktur arkadaşlar arka planda onu yönetenler bambaşka.

İsrail'e rest çekti ve ben alacağım orayı demesiyle İsrail'e düşman oldu.

Ukrayna konusunda haklı America olmasa Rusya karşısısında 5 gün dayanamazdı Ukrayna.

Canada bu güne kadar dünya da zengin Amerika'sı olarak bilinen bir ülkeydi ama 10 yıla batacak maalesef Trump da bunu fırsat bilip konuştu.

Almanya konusunu ve olacakları zamanla anlarız.

Son düzenleme:
İsrail'e rest çekti ve ben alacağım orayı demesiyle İsrail'e düşman oldu.
Aksine bu durum İsrail'in çok hoşuna gitti. İsrail Gazzeyi ben alacağım demiyordu ama artık oranın İsrail'e ait olacağı net. (Trump'ın planı gerçek olursa tabi)
Amerikan-Yahudi ortaklığı ile Gazze'deki Arapların çevre ülkelere dağıtılıp o şehri de Dubai gibi yeni nesil bir şehir yapma planları var. Gerçekten çok büyük laflar ediyorlar.

Trump böyle bir şey yapabilecek güçte değil İran'ın senaryo filmleri gibi anca oynatır videolarda.

Kuzey Amerikayı toplamak ana hedefi tahminimce.

Putinden korktuğu için böyle bir tavır takınmış olabilir mi? Ukrayna savaşı için konuşuyorum.
Olabilir, baktı ki Rusya uğraştırır. Bari yanında durayım ben de kazanayım mantığı.

Olabilir, baktı ki Rusya uğraştırır. Bari yanında durayım ben de kazanayım mantığı.
O da mantıklı. Fakat Trump beni hayal kırıklığına uğrattı. Önce Ukrayna, ardından Avrupa. Seçilirsem savaşı bitireceğim dedi, durum ortada. Rusya'nın kankası oldu resmen. Böyle olacağını hiç beklemezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…