İnceleme Truthear x Crinacle ZERO (Blue)

Ne aldığnı sorabilir miyim bende aynı tarz bir şey istiyorum ve tam da 7Hz sonus alacaktım anime falan izlerken kullanmak istiyorum özellikle.

Ne aldığnı sorabilir miyim bende aynı tarz bir şey istiyorum ve tam da 7Hz sonus alacaktım anime falan izlerken kullanmak istiyorum özellikle.
Bir şey almadım sonus var şu an pek kullanmıyorum. Radarıma QKZxHBB ve Zero Blue takıldı şu anlık ama ilki Türkiye'de satılmıyor. Deneyimli biri yardımcı olsa karar vereceğim.

Bir şey almadım sonus var şu an pek kullanmıyorum. Radarıma QKZxHBB ve Zero Blue takıldı şu anlık ama ilki Türkiye'de satılmıyor. Deneyimli biri yardımcı olsa karar vereceğim.
Zero Blue dediğin özellikleri karşılıyor. Type-C DAC da alırsan yanına işini çoklukla görecektir. Sana Harman ses profilinde kulaklıklar gerek Blue gibi.

Zero Blue dediğin özellikleri karşılıyor. Type-C DAC da alırsan yanına işini çoklukla görecektir. Sana Harman ses profilinde kulaklıklar gerek Blue gibi.
Hocam daha önce Sonus kullandıysanız eğer, Blue ve diğer bahsettiğim kulaklıklar ile arasındaki bass farkı elden çıkarmama değer mi acaba? Çünkü Blue'nun güncel fiyatı 2700 civarlarında bütçemi aşıyor, Sonus'u kampanya ile 1500'e almıştım. Bir de Sonus'un garanti belgesinde ürüne 100-200 saat Burn-in yaptırmamız gerektiği yazıyor Blue'da böyle bir şey yazıyor muydu? Kulaklık forumlarında Burn-in olayına mit diyorlar etkisi var mı bilmiyorum.

Bu arada Sonus'un da nozzle'ları 6.3 mm imiş bana da büyük gelmişti. Allah'tan çok çeşitli silikon uçları koymuşlar da en küçük olanları takarak idare edebildim.

DAC olarak Moondrop Dawn Pro'yu biliyorum ama eğer ses seviyesini çok yükseltiyorsa gerek yok Sonus'un şu haliyle sesi fazla bile bana.

Burn-in diye bir şey yok hiçbir şekilde gerekli değil ve hiç bir bilimsel verisi yok. Blue'da sırf sub bass için ekstra hoparlör var içerisinde bu sebeple de kulağa giren kısmı daha büyük (6.8mm). İki tane dinamik sürücü barındırıyor. Bass açısından bariz fark var öyle söyleyeyim ikisi arasında. DAC dediğim Type-C DAC almanız yeter CX31993 gibi. Mondrop Dawn Pro çok gereksiz Sonus için de gerek yok çünkü içerisinde çift dinamik sürücü yok yani beslenmesi gereken tek sürücü var bunu da anakart kısmen halledebiliyor. Yani 2000TL'lik IEM için 2000TL'lik DAC'a hiç gerek yok zaten çoğu IEM beslemesi zor değil ama DAC ile yine de fark oluyor. Sonus normalde iyi bir kulaklık ama daha naturale yakın ses sunuyor yani doğal flat düz dediğimiz ses. Siz güzel ürün almışsınız ama isteğinize ters düşen ürün almışsınız. Bu sebeple iyi ürün yoktur ne istediğini bilmek vardır aslında ses konusunda. Mesela dünyanın en kaliteli 1000 dolarlık kulaklığı size tamamen boş heyecansız gelebilir basstan arınmış olduğu için ve düz bir profil sunduğu için. Bu sebeple ihtiyaca göre ürün almak en iyisi. Dediğim gibi size Harman 2090 V2 ses profiline sahip bir kulak içi lazım BLUE'da onlardan biri. Daha ucuza halledeyim derseniz KZ modelleri var ama ses detayı, sahne derinliği Sonus kadar iyi olmaz.

Son düzenleme:
Arkadaşlar FPS oyunları için almak istiyorum bu kulaklık yeterli olur mu? Laptop ile kullanacağım için yanına ses kartı almam gerekir mi?

Bu markanın Türkiye de servisi var mı? Yoksa diyelim kulaklık bozuldu servis işini nasıl halledeceğiz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…