TSK'nin tank envanteri

melk10eren

Decapat
Bizim tanklarimiz neden bu kadar kotu? Çöp M48'ler hala niye envanterde? Biraz bu konularda konusmak istedigim icin bu konuyu açtım.

Onun için Altay yapılıyordu, tabii projede neler oldu biliyorsunuzdur. Otokar'dan aldılar paletli bir araç bile üretmemiş bir firmaya verdiler.

Çöp M48'ler hala niye envanterde?
Çünkü bunların hepsini pat diye emekli edersen elinde yaklaşık olarak 700 adet Leopard serisi, 800 kadar da M60 serisi tank kalıyor. Bunlar da Türkiye gibi bir ülke için yeterli değil. 90'larda M60 alımı oldu, 2000'lerde ise Leopard alımları oldu. Altay zamanında gelseydi tank problemimiz olmayacaktı ama gelmeyince M48'leri emekli edemiyorsun.

M48'ler de eski olabilir ancak yaptığımız modernizasyonlar ile leş seviyesinde değiller. Çoğunun paletleri yenilendi, motorları değiştirildi, namluları geliştirildi ve üzerlerine yerli Aselsan pasif/aktif sistemleri konuldu. Altay artık envantere girmeyi başarırsa bu konudaki darboğazlık büyük oranda çözülecektir.

Hayır leş seviyesindeler, o M48leri ben leopar 2A6 karşısında görürüm, bu mantıkla st chamondlara bile modernizasyon yapardık,

Namluları geliştirildi diyorsun 105mm topla neyi deleceksin? Top geliştirildi diyorsun kaç mm olduğunu yazmıyorsun, her şeyi ile birlikte yaz. Şu an M48'ler 105mm topa sahip.

ASELSAN sistemleri diyorsun, ASELSAN M48 yazınca hiçbir şey çıkmıyor.

Motoru yenilendi diyorsun, M48'lerin bana motorunun kaç beygir olduğunu söyler misin?rakipleri abrahamslar, leoparlar 1500 beygirlik motor kullanıyorlar, M48'lerin beygiri kaç söylede bilelim. Türk M48leri son modernizasyon ile AVDS-1790-2C Rise 750 beygirlik M6A1 seviyesinde motorlara sahip. 750 beygirlik motor, rakipleri 1500 beygirlik iken.

M48 eski değil direk müzelik, gelmiş M48leri savunuyorsun bunun savunalacak bir yanı yok, bunlar envanterden çıkarılmalı,

Yazıyı bilerekmi eksik yazıyorsun? Leopar serisi var diyorsunda leoparların pek çok modeli var mesela yine Türk envanterinde olan M48'ler gibi yine hizmetten çekilmesi gereken leopar 1'ler gibi.
Sadece M48'ler değil M60lar(sakın modernize edildi falan yazma modern tanklar karşında hala etkisiz)ve leopar 1'lerde hizmetten çıkarılmalı, imkan olsa M47leri bile geri envantere sokacaksınız modernize diye.

Rus Ukrayna savaşını bana örnek gösterip tank devri bittti falan da yazma, Rus Ukrayna savaşı sıfır kordinasyon ile eğitimsiz, kafasına göre hareket eden birlikler ile yapılıyor bu da tankları açık hedef yapıyor, profesyonel ordular tankları koruma olmaksızın savaşa, çatışmaya sokmazlar. Sen hava üstünlüğünü sağlasan bile karadan ilerlemeden yapamazsın. Tanksızda kara kontrolü olmaz.

Tank devrinden önce atgm devri bitiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…