TT altyapı 100 gösteriyor ama vermiyor

batuhandivrik

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, altyapı sorguladığım da 95 Mbps hız gösteriyor. Ben de Türk Telekom'u aradım ve paketimi 50'den 100'e çıkarttırdım ancak hala 50Mbps hızım ve modem arayüzünde Max hızı 60 gösteriyor sebebi nedir acaba DSL kablosu kopuk bir şekilde yani bütün değil parça parça bu etkiliyor olabilir mi?

TT'nin yüz gösterip yüz vermediğini görmek çok şaşırtıcı değil, yüzsüz bir firmadır zaten kendisi

Bence TT'yi arayıp bir sorun. Hat değerlerin nedir?

Olayı baştan anlatayım altyapı sorguladım ve 95 mbps çıktı ben de 50 kullanıyordum ve tt yi arayıp 100 yapıp yapamayacağımı sordum dediler ki altyapınız 97 ye kadar destekliyor yapabiliriz dediler. Ben de 100 e geçtim ama hızım hala 50 şaşırdım sonra hat değerlerine baktım max 60 diyor anlam veremedim. Acaba dediğim gibi dsl kablosuyla ilgili mi ?
Ve ek olarak geçtikten sonra hız değişmeyince tt'yi aradım ve arıza kaydı oluşturdular. Saat 4 5 gibi çözüldü dendi baktım hala aynı sonra bir daha aradım devam ettiğini bildirdik geri dönüş yapılacak dendi.

Dosya Ekleri

• 2.png
    44,3 KB · Görüntüleme: 55
  • 3.png
    47,7 KB · Görüntüleme: 55
DSL kablondan dolayı olabilir.
Peki bir şey soracağım dsl kablosunun mesafesi uzadıkça sıkıntı çıkarır mı yoksa bir şey olmaz mı yani kırıksız ve sorunsuz 15 metre kablo ile sorunsuz 1 metre arasında devasa bir fark var mıdır ?

Hayır hiçbir hız düşüklüğü yaşanmıyor benim kablo 1.5 metreydi DSL kablosu 10 metre aldım başka yere koymak için modemi hız testlerini yaptım hız düşmüyor.
Hocam 1 metre içinden çıkan kablosu ile denedim şimdi ama hala aynı hızı 60 diyor.

Türk Telekom'dan gelecek mesajı bekleyin hemen sabırsızlanmayın aynı sorun bana da oldu hızım 50'den 18'e düştü aradım sonra mesaj geldi sorun çözüldümü diye çözülmemişti tekrar aradım sonradan hallettiler.

Bunun için geldiler mi size ya da binaya yoksa uzaktan mı hal oldu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…