TT Bağlatıp Farklı Sağlayıcıya Geçmek

Kozbisov_

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Selamlar, özet geçerek merak ettiğim konuya değinmek istiyorum. Normalde TürkNet kullancısıydım ancak yeni taşındığım adrese nakil aldırmaya çalıştığımda "port yok" (!) Denerek işlemim iptal edildi. Binadaki kutuya baktığımda TT ekibinin gelip TürkNet hattımın kablolarını çektiğini gördüm. Günlerdir konuyla ilgili TürkNet ekibine yazıyorum ancak dönüş alamıyorum. Türk Telekom hariç tüm firmalar port olmadığına dair bilgi veriyor. Bu sebeple ben de gidip Türk Telekom'dan başvuru yaptım, bugün gelip bağlantımı sağladılar. Gelen ekip "port var, sizin TürkNet başvurunuzu da biz çektik, port yoksa onu nasıl çektik" gibi haklı bir sitemde bulundu.

Şimdi benim merak ettiğim noktaya gelecek olursak: Ben Türk Telekom'dan bağlattığım bu hattı farklı bir firmaya taşımak istiyorum, bunu yaptığım zaman nakle kadar olan kullanım bedeli dışında herhangi bir ödeme çıkar mı? Taahhüdü iki yıllık yaptım ki cayma bedeli çıkaramasınlar karşıma. Onun dışında kurulum bedeli gibi sözleşmeye yansıtmış olabilecekleri başka ıvır zıvır ücreti var mıdır? Bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Taahüt 12+12 şeklinde işliyor. 12 Ay bittikten sonra bir ay içerisinde çıkmazsanız yeni taahüt giriyor işin işine bundan dolayı THH'de firmayı haklı buluyor. Taahütlü bağlandığınız için evet bir miktar cayma bedeli çıkar. Ne kadar olur onu anca TT'yi arayarak öğrenebilirsiniz.

Benim asıl merak ettiğim şu: Kurulum hizmeti vs. gibi antin kuntin bedelleri gösterip onlardan toplu bir ödeme çıkarırlar mı?

Eğer ilk ay taahhütünüzü bozarsanız 1 aylık cayma bedeli çıkacaktır. Aşağı yukarı 70-150 TL arasında olur, kesin bilgiyi müşteri hizmetlerini arayarak öğrenebilirsiniz.

Ayrıca geçtiğiniz İSS belli bir miktara kadar cayma bedelini ödeyebilir.

Benim asıl merak ettiğim şu: Kurulum hizmeti vs. gibi antin kuntin bedelleri gösterip onlardan toplu bir ödeme çıkarırlar mı?
Evet çıkarırlar. Sonuçta sözleşmede taahüt verdiğinizde kurulum ücretini sizden almayacaklarına dair bir madde var. Taahütü bozduğunuz zaman kurulum ücreti alacaklarına da dair var.

Şey yapacaksın bu konuda, TT'nin taahhüt'süz yazlık paketleri var, 2 ay onlardan bağlatırsanız tabi ki VDSL veya fiber hızında bağlatacaksınız alt yapınızın desteklediğine göre, onlar da gelip mecbur port takacaklar, siz de 2 ay sonra gidip farklı İSS bağlatacaksın tekrar sorunun çözülecek.

Evet çıkarırlar. Sonuçta sözleşmede taahüt verdiğinizde kurulum ücretini sizden almayacaklarına dair bir madde var. Taahütü bozduğunuz zaman kurulum ücreti alacaklarına da dair var.
Peki bu miktar aşağı yukarı ne kadardır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…