TT fiber getirir mi?

twintsz

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Öncelikle evimde Vodafone net ADSL 8MB kullanıyorum. TT ekipleri dahil olmak üzere mahallemizde doğal gaz döşemesi ve elektrik altyapısında hep çalışmalar yapıldı geçen de mahallenin başına trafo koyuldu aynı zamanda dediğim gibi TT ekipleride fiber internet getiriyorlar 2 sokak arkam fiber internetten yararlanıyor. Ben şu aktif olarak Vodafone net kullanıyorum, 2023 Temmuz da taahhüt bitecek. Aralık da internetim hep kopuyordu, TT arızadan gelen ekipler bana söyledi 2 sokak arkana fiber yaptık sendemi istiyorsun diye sordular 6. aydan sonra da sana gelecek dediler. Merak ettiğim şu evin içine kadar fiber döşeniyor ona da GPON deniyor. Şimdi ben bunu Vodafone net üzerinden TT ekipleri bana evime kadar getirip v-netden alabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla Vodafone altyapı olarak Superonline ile ortak kullanıyor. TT fiberi getirirse bu iki firmadan fiber kullanamazsın.

TT fiber altyapısı üzerinden de Vodafone kullanabilirsiniz hocam. Bizzat kendi binamdan biliyorum. Bizde VDSL varken fiber başvurusunda bulunduk, bunun üzerine fiber çekildi. Şu an hem VDSL hem fiber var. Yan daire Vodafone bayii olduğu için VDSL'de iken de Vodafone kullanıyordu. Şimdi hem yan daire hem de aşağı kattan 2 daire fiber altyapı üzerinden Vodafone kullanıyor. Zaten binada fiber üzerinden hizmet alan 4 daire var. Üçü Vodafone kullanıyor, ben de Millenicom kullanıyorum. Hâlâ VDSL kullanan 2 daire var. Sanıyorum ki onlar da taahhütleri bitince fibere geçerler.

Neyse sonuç olarak TT'nin fiber altyapısı üzerinden Vodafone kullanmaya devam edebilirsiniz.

Yalnız, başlık biraz garip olmuş. Başlıkta fiberin gelip gelmeyeceğini sormuşsunuz. Mesajınızda ise fiber gelirse Vodafone kullanıp kullanamayacağınızı sormuşsunuz. Yani başlık ile içerik pek uyuşmuyor. Moderatör düzenlediyse bilemem tabii, onun azizliğine uğramışsınız ne diyelim.

Türk Telekom altyapısı üzerinden Vodafone kullanıyorsan yapılan altyapı geliştirmesinden faydalanabilirsin.
Apartmanın eski ve internet kullanıcı sayısı az ise VDSL erişimi gelecektir. Saha dolabına olan mesafene göre alabileceğin hız değişiklik gösterecektir.

Dostum yazıyı tam okuyup cevapladığın için teşekkür ederim Moderator arkadaş yazıyı ve başlığı değiştirdiği için anlaşılır şeklini kaybetmiş. Şimdi TT altyapısından fiber alabiliyom netleşti Vodafone ile peki GPON olayhı varmış onu evime TT çekicek GPON u da Tt vericek sanırım birde modem demi veriyorlar acaba ? ama ben Vodafone da kalmak istiyorum ne yapabilirim ?
Dostum şu anda Telefon kofrası üzerinden Yalın 8mb kullanıyorum. Bizim buraya ben direk Fiber altyapı çalışması yapan TT ekipleri ile görüştüm sana 6. aydan sonra gelicek dediler benim hızlarım kötüleştiği sıralar 2. kez görüştüm Vodafone arıza kaydı bıraktı daha sonra beni aradılar ilk konuşmamızda olan modem de olabilir sorunu için Teknofix den gelen ekipler Altyapıdan kaynaklı olduğunu doğruladık yeni modemle de aynısı oldu çünkü. Bunları dedikden sonra bana ''sen interneti o şekilde biraz daha kullan 3-4 ay içinde sanada fiber internet gelicek dediler.
Şu anlık Fiber geliceği kesinleşti ama ben evde GPON ile alabilirmiyim onu bilmiyorum. Amacım net olarak evimde 100mb+ down upload 8+ almak istiyorum.
Üstteki yazıya düzenleme getireyim: TT mahallemizde Fiber yapıyor ama GPON şeklinde bir hizmet olurmu bilmem sadece böle bir şeyi kazıları yapılırken ben bunu isteyebilirmiyim ? Hatta ben adamlar ile konuştum insanlardan imza toplayıp süreci daha çok hızlandırabilirim diye bunun için nerelere başvurmam gerekli ? TT Bölge Müdürlüğünü arıyorum açan yok. Daha önce aradım düzgün cevapler vermedi.

Son düzenleme:
Rica ederim.

Evet altyapı sahibi TT olduğu için her iki cihazı da (ONT ve modemi) TT getirecek. ONT dediğim şey sizin GPON diye bahsettiğiniz şey. Aynı cihazdan bahsediyoruz yani, kafanız karışmasın.

Sizin yapacağınız bir şey yok. Adresinize fiber geldiğinde Vodafone'u arayıp fiber altyapı üzerinden hizmet almak istediğinizi söyleyeceksiniz. Onlar da kurulum ekibini gönderecek. Kurulum ekibi her iki cihazı da size verecek. Tabii altyapı sahibi TT olduğu için kurulum ekibi de TT'nin ekibi. Bu ekip Vodafone adına kurulum gerçekleştirecek. Size verdikleri cihazlar da TT'ye ait. Aylık kira bedeli alacaklar. Aboneliğinizi sonlandırdığınızda da her iki cihazı da iade etmeniz gerecek. Bu saçma sapan uygulama da TT'ye ait.
Kısacası her şey TT'ye ait. Vodafone burada sadece bir aracı. Size internet hizmeti sunan firma Vodafone ama altyapı, santral, kablolar, sinyal vs geri kalan her şey TT'nin.

Ben TT'nin fiber altyapısında Millenicom kullanıyorum. Benim dairemdeki cihazların fotoğrafı:

Sağdaki küçük cihaz ONT, soldaki büyük olan ise halk ağzında fiber modem olarak geçer. (Aslında teknik olarak modem değil ama neyse konuyu uzatamayalım)
Bakın her ikisinin de üzerinde "Türk Telekom" yazıyor. Çünkü altyapı sahibi TT. Ben Millenicom'a fatura ödüyorum ama her şey TT'nin.
İşte sizin durumunuz da aynen böyle olacak.
Ha, adresinize fiber gelip gelmeyeceği kesin değil yani. Ama size altıncı aydan sonra fiber geleceği söylenmiş. Gerçi o çalışanlar VDSL'e de fiber diyebiliyorlar. Yani evinize altıncı aydan sonra fiber değil VDSL de gelebilir, bunu ben bilemem.

Siz fiber istiyorsanız bina sakinleri olarak fiber talebinizi belirten bir dilekçe hazırlayıp bağlı olduğunuz müdürlüğün planlama birimine teslim etmelisiniz. Sonrası planlama ekibine kalmış.

Ben bu şekilde VDSL'den fibere geçtim.
Süreci anlattığım konuyu okuyabilirsiniz: TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim

Son düzenleme:
Kral çok teşekkür ederim aklımdaki soruyu çözdünüz. Sonunda düzgün bir cevap alabildim 1 saattir TT ve Vodafone ile görüşüyorum.
Şimdi tekrar yazayım: Burada fiber internet yapılıyor sadece benim istediğim evimde daha hızlı kullanmak buda FTP ve FTH olarak değişiyor sanırım bende GPON şeklinde kullanmak istiyorum şimdi bunun için gerekli yerlere gideceğim en azından kazı çalışması yapılırken böle bir istek olduğunu belirteyim en başından düzgüncene yapılsın. Ve konuştuğum kişiler doğrulamıştı 2 sokak arkamda 100mb Fiber veriyoruz dediler. Ben şimdi bağlı olduğum müdürlüğe gidip konuşacağım. Nisanda askere gidiyorum en azından böle bir isteği belirteyem ki geldiğimde Fiber dolabı 50m uzakda örnek 80mb down vermesinler diye uğraş veriyorum. yinede çok teşekkür ederim sonunda aklımdaki soru çözüldü.

@Dejuf Kral şimdi Fiber altyapı yapılcağı burda gerçek 100mb ile de VDSL olmadığı da gerçek aynı zamanda şimdi beni anlamışsındır ne istediğimi forumdaki diğer yazına baktım ordaki şeyi bende denemeye çalışacağım ama aklımda yine takılan bir şey dediğim üzere '' uğraş veriyorum'' şimdi bu adamlar kendi kafalarında belirledikleri şeyi vermekde ısrarcı olurlarmı ? Yani yukarda yazdığım gibi ''50mb uzağım 80mb down alıcam örnek'' evimin içine hizmeti nasıl yaparım en kısa şekilde bir özetlersen sevinirim. Bunu ben istedim diye alırmıyım onuda bilmiyorum. Hani yapcak oldukları çalışmayıda tam olarak bilmiyorum. Belki yukarda attığınız ONT ile yapılıyodur vericekleri hizmet. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Anladığım kadarıyla siz fiber istiyorsunuz ama VDSL gelirse diye çekiniyorsunuz. Siz fiber dilekçenizi şimdiden verin. En azından resmi bir girişimde bulunmuş olursunuz. Dilekçe vermekten başka yapabileceğimiz bir şey yok zaten.

Fiber VDSL olarakda mı değişiyor şimdi yani ? ya aslında tam olarak demek istediğim yukarda 2 tane cihaz var Modem ve ONT yani mesela o olmadan da bir hizmet veriliyor olması gerekli ama bende onu almak istemiyorum. En azından ben gittiğimde bana bunu sadece sen istiyorsun senin istediğine göre olmaz demesinler diye. Neyse ben yinede ilkde bir gideyim daha sonra imza toplamaya çalışcam.

Fiber ile VDSL farklı bir altyapı türleridir hocam. Ama dediğim gibi bazı çalışanlar VDSL'e de fiber diyorlar. Bu gerçek değil. Tekrar tekrar vurguluyorum: VDSL ile fiber farklı sistemlerdir.

Siz her iki cihazın birden bulunduğu altyapıyı istiyorsunuz. Buna "eve kadar fiber" diyoruz. Bakın ONT'ye sağdan giren ince sarı kablo, fiber kablodur. Yani fiber kablo evin içine kadar geliyor. Bundan dolayı "eve kadar fiber" diyoruz.

Benim size tavsiyem evvela müdürlüğe gidip planlama birimiyle görüşmeniz yönünde olacaktır. Dikkat edin planlama birimi diyorum. Satış elemanları falan bilmez. Altyapı gibi meseleler planlama biriminin işidir.
Planlama ekibine adresinize fiber çekilip çekilmeyeceğini sorun. Muhtemelen "çekilecek" derler. Bir işe yaramasa da ne zaman çekileceğini sorun. Biraz bilgi aldıktan sonra da dilekçe hazırladığınızı ve yakın zamanda teslim edeceğinizi söyleyin. Sonra da dilekçe verirsiniz işte.

En azından ben gittiğimde bana bunu sadece sen istiyorsun senin istediğine göre olmaz demesinler diye.
İşte bunu dememeleri için toplu bir dilekçe hazırlamanızı tavsiye ediyorum. Bina sakinlerinin de imzasını içeren bir dilekçe daha iyi olur.

Hocam bu arada mevcut altyapınızın ne olduğunu hiç söylemediniz. Konudaki ilk mesajınızda Vodafone ADSL kullandığınızı yazmışsınız da biz yine de netleştirelim. Şu 2 adresten altyapı sorgulaması yapıp sonucunun ekran görüntüsünü atabilir misiniz? Belki adresinizde VDSL vardır da haberiniz yoktur, kim bilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…