TT fiber için router önerisi

ayazcag

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle şunu belirteyim. TT fiber kullanıcısıyım. Kendilerinin verdiği 2 adet cihaz bulunmakta, birisi Gpon diğeri Archer C5V dedikleri modem router. Ben bu saçma modem yerine farklı bir router alıp kullanabilir miyim? ( Sadece router ama) Kullanabileceğimi düşünüyorum fakat her ihtimali gözden geçirmekte fayda var. Şimdi sizlerden istediğim router önerisi, benim aklımda Keenetic Giga ve TP-Link C80 var. Bu fiyat aralığında daha iyi özelliklere sahip bir router varsa önerilerinizi bekliyorum. Veya Keenetic Giga yada TP-link ikilisinden hangisini almalıyım? Siz ne düşünüyorsunuz? İyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle şunu belirteyim. TT fiber kullanıcısıyım. Kendilerinin verdiği 2 adet cihaz bulunmakta, birisi GPON diğeri Archer C5v dedikleri modem router. Ben bu saçma modem yerine farklı bir router alıp kullanabilir miyim? ( sadece router ama) kullanabileceğimi düşünüyorum fakat her ihtimali gözden geçirmekte fayda var. Şimdi sizlerden istediğim router önerisi, benim aklımda Keenetic giga ve TP-Link C80 var. Bu fiyat aralığında daha iyi özelliklere sahip bir router varsa önerilerinizi bekliyorum. Veya Keenetic giga ya da TP-Link ikilisinden hangisini almalıyım? Siz ne düşünüyorsunuz? İyi Sosyal'ler.

Huawei Wi-Fi router AX3 Quad Core. Kullanımı kolay gayet memnunum.

O

Online oyun oynarken ping, loss buffering gibi sorunlar çıkarıyor mu? Isınma problemi var mıdır? Son olarak QoS ayarından her bir Cihaz'ın ayrı ayrı hızlarını kısıtlayabiliyor muyuz?

Ping sorunu yok QoS ayarı var. Hiç ısınma olmuyor üstündeki ışık olmasa çalıştığını anlayamazsınız.

Ping sorunu yok QoS ayarı var. Hiç ısınma olmuyor üstündeki ışık olmasa çalıştığını anlayamazsınız.
Kral sende biliyorsun ki fiber internetlerde MAC filtresi koyuyorlar. Bu ürünün MAC klonlama özelliği yok, nasıl bu ürünle internete çıkabiliyorsun? Isp’yi arayıp farklı bir modem kullanmak istiyorum dediğinde izin veriyorlar mı?

9CC82625-4C37-466F-ABAE-06A2F3B7FA10.png

Mac klonu var o yüzden sıkıntı olmuyor.

Eki Görüntüle 1373262

Mac klonu var o yüzden sıkıntı olmuyor.
Kral öncelikle yardımların için teşekkürler, ürünün değerlendirmelerinde fiber kullanıyorsanız almak gibi bir hata yapmayın. Servis sağlayıcınızın vermiş olduğu modemi kullanmak zorundasınız yazmış birisi. Son olarak, sen hangi altyapıyı kullanıyorsun? Mac klonlama yapmadan bağlandığına göre VDSL kullanıyorsun galiba. Alıp mac klonlama yapsam bir sorun yaşarmıyım acaba?

Kral öncelikle yardımların için teşekkürler, ürünün değerlendirmelerinde fiber kullanıyorsanız almak gibi bir hata yapmayın. Servis sağlayıcınızın vermiş olduğu modemi kullanmak zorundasınız yazmış birisi. Son olarak, sen hangi altyapıyı kullanıyorsun? Mac klonlama yapmadan bağlandığına göre VDSL kullanıyorsun galiba. Alıp Mac klonlama yapsam bir sorun yaşar mıyım acaba?

VDSL kullanıyorum. Mac klonlama yaparsan sorun olmaz büyük ihtimalle. Sorun olursa da taahhüt süren uzun değilse iptal edip TurkNet'e de geçebilirsin.

TT'nin verdiği fiber modemi bridge moduna alıp yeni aldığınız routerin WAN portunu, fiber modemin LAN4 portuna bağlayın. Fiber modemin Wi-Fi ağlarını kapatabilirsiniz.

TT'nin verdiği fiber modemi, aracı bridge modem olarak kullanmadan da internete çıkabilirsiniz ama bufferbloat sorunu yaşama ihtimaliniz yüksek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı