TT'de olan taahhüt yüzünden TurkNet'e geçemiyorum

• Konuyu başlatan 201
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 391

201

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, daha yeni 1 ay önce babam taksitli telefon aldı ve Türk Telekom'daki taahhüt yenilendi. Biz şu an cayma bedelini ödeyip interneti TurkNet'e geçirmek istiyoruz. Ancak babam en azından telefonun taksitlerini ödemeden cayma bedelini ödeyip çıkamayacağımızı söyledi. Bu doğru mudur? Yani zaten ay ay ödeyeceğimiz şeyin taksiti bitmeden cayma bedelini ödeyip çıkamaz mıyız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, daha yeni 1 ay önce babam taksitli telefon aldı ve Türk Telekom'daki taahhüt yenilendi. Biz şu an cayma bedelini ödeyip interneti TurkNet'e geçirmek istiyoruz. Ancak babam en azından telefonun taksitlerini ödemeden cayma bedelini ödeyip çıkamayacağımızı söyledi. Bu doğru mudur? Yani zaten ay ay ödeyeceğimiz şeyin taksiti bitmeden cayma bedelini ödeyip çıkamaz mıyız?
Cayme bedeli ne kadar? eğer 240 TL altıysa türknet karşılıyor.
Karşılıyor dediğim faturanızdan kısıyor.

Maalesef çıkamazsınız.
Siz onlarda kalın diye telefonu kampanya fiyatından ve taksitli olarak size verirler.
Telefonun tüm parasını ve cayma bedelini peşin öderseniz çıkabilirsiniz.

Cayme bedeli ne kadar? eğer 240 TL altıysa türknet karşılıyor.

Karşılıyor dediğim faturanızdan kısıyor.
Hayır bakınız sorun para kısmı değil
Telefonun taksiti bitmeden ayrılamaz mıyız operatörümüzden.
Maalesef çıkamazsınız.
Siz onlarda kalın diye telefonu kampanya fiyatından ve taksitli olarak size verirler.
Telefonun tüm parasını ve cayma bedelini peşin öderseniz çıkabilirsiniz.
Anlıyorum teşekkürler.

Hayır bakınız sorun para kısmı değil
Telefonun taksiti bitmeden ayrılamaz mıyız operatörümüzden.

Anlıyorum teşekkürler.
Ayrılırsınız diye biliyorum neden hayır demişki babanız?

Asla ama asla ayrılamama gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak bedeli ağır olabilir. Cayma bedeli ve ödemesine aracılık edilen mal/hizmetlerin kalan taksitleri peşin alınır. Cayma bedeli de yararlanılan toplam indirim ve kalan aylardaki toplam indirim kıyaslanarak daha az olanı olarak belirlenir. Örneğin 12 ay taahhütte ilk 6 ayda çıkılırsa o ana kadarki fiyat farkı, sonraki 6 ay içinde çıkılırsa kalan ayların fiyat farkı istenir.

Yani sizin durumunuzda bir ay indirimli internet kullanmış oluyorsunuz. O sebeple bir aylık taahhütsüz-taahhütlü fiyat farkı sizden istenir. Ancak son yıllarda çok insafsız bir fiyat tarifesi uyguluyorlar ki caymayı düşünmeyelim. Mesela bana 1,5 yıl önce 16 Mbps ADSL için 90₺ taahhütlü fiyat söylediler. Taahhütsüz fiyatı 260₺ dediler. Sağolsunlar(!) aylık 170₺ indirim teklif ettiler. Bu şu demek, söz gelimi 6 ay sonra çıkmak istersem 6*170= 1020₺ geçireceklerdi. Bunu duyunca çıldırdım. Yenilemeyi reddettim. Eğer cayılacaksa birinci ay dolmadan çıkın. Yoksa çok pahalıya patlar. Ayrıca telefonun da kalan tüm taksitleri alınır. Zaten bu cihazlar da piyasa fiyatının epey üzerinde bedelle taksit olduğu için bunları bir anda ödemeniz sizi ayrıca maddi zarara sokar.

Aboneliğin üstüne alındığı için cihaz, abonelik iptalinde cayma bedeli ve cihazın taksitlerinin tutarının tamamını isteyebilirler. Baban aslında şu konuda haklı böyle bir durumda telefonu peşin ödemiş olacak. Peşin alacak durumu olsaydı zaten aboneliğin üstüne taksitle telefon almazdı. Şimdi interneti iptal edelim, telefonun taksitini de aydan aya yine öderiz gibisinden bir durum olmaz. Böyle bir şey olsaydı herkes telefon almak için abonelik yaptırır, sonrada telefonu alıp taksitlendirince aboneliklerini iptal ederdi. Bu da hiç bir firmanın işine gelmez. Yani kısacası abonelik iptali için ya cihazın taksitini bitirmeyi bekleyeceksiniz. Yada iptal için cayma bedelinin yanında cihazında ücretini komple ödeyeceksiniz(ek olarak cihaz sözleşmesine uymadığınız için ona da cayma bedeli uygulayabilirler bunu müşteri hizmetlerine sormanız daha mantıklı).

Technopat Haberler

Geri
Yukarı