TTNet 50MBit Hız Sorunu

• Konuyu başlatan Lyâi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 2.440

Lyâi

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Ben, TTNet firmasından 50MBit hıza kadar destekleyen bir paket kullanıyorum ve yaklaşık 1.5 aydır hız sorunum var. Normalde 50MBit almam gerekirken şu saatlerde 2-3 MBit (AKK'yi aşmadım henüz) ve League of Legends'de 150 sabit ms alıyorum diğer oyunları siz düşünün. TTNet'i aradım, DNS güncellemesi dediler, yaptık. Modemi fabrika ayarlarına döndürün kablosuz ayarlarında sıkıntı olabilir dediler, yaptık. Kablolu bağlantıya geçin dediler, yaptık. Kablo alıp eve geldiğim gün saat gündüz 12 idi ve hafta içiydi malum boştu hatlar Wi-Fi ile 20MBit download hızı ve düşük ping değerleri aldım. Kabloyu taktım 50MBit download hızı ve yaklaşık 10ms daha düşük aldım. Akşam saatlerine doğru yine internet eski haline geri döndü. Yani sadece sabah saatleri yüksek hız aldım, zaten kablosuz bağlantı ile de yüksek hız alıyordum sabah saatleri. Kablolu bağlantıda işe yaramayınca aradım TTNet'i soluksuz konuştum, arıza kaydı açtılar falan, biraz önce yine aradım santralden ve ekiplerimizin kontrolünden aldığımız bilgilere göre modeme gelen hızınız sabit bir sıkıntı olmadığını, altyapıda da sıkıntı olmadığını söylediler ve sorunun modemde olabilceğini, ya da bina içi hatlarda olabileceğini söylediler. Benim bu internetten çektiğim nedir? Sıkıntı nerededir? Ne yapmam gerek? Birkaç ay önce internet paketimi yükselttiğim için taahhüt de var. 1.5 ay öncesine kadar bir sıkıntı yoktu internetimde neden böyle oldu bilmiyorum, bilgisayar güncellemeleriyle bir ilgisi olabilir mi? Yardım edin dostlar!:cry::cry:

Edit: Bu bina içi hatta ya da modemde sıkıntı olabilir dediler, bizde sıkıntı yok dediler. Tabii bu söyledikleride ihtimal onları halletsek düzelicek mi o da var. Birde benim halletmem gerekiyormuş bina için hatlarda sorun varsa elektrikçi çağırıp onu da ellemiyorlar. Madem modemde yada bina içi hatta sıkıntı var, sabah saatleri düzgünde akşam saatlerinde mi bozuluyor bunlar !?

Edit 2: Biraz modem arayüzüne bakındım gelen hız 51k kb yani 51MBit gözüküyor download fakat bilgisayardan hız testi yapıyorum düşük çıkıyor hız. Sorun modemde midir? Değiştirmeme gerek var mı?

telefonunuzla veya tabletinizle test yapın 2-3 mbps çıkıyorsa sorun hat veya modemdedir, eğer telefon-tablet de ki değerler normalse bilgisayarınızın sürücülerini güncelleyin.

telefonunuzla veya tabletinizle test yapın 2-3 mbps çıkıyorsa sorun hat veya modemdedir, eğer telefon-tablet de ki değerler normalse bilgisayarınızın sürücülerini güncelleyin.
Daha önceden de yapmıştım telefondan test ve sonuç aynı çıktı. Bugün modemi fabrika ayarlarına döndürüp baştan yeniden kurdum bir şey değişmedi modem arayüzünden bakıyorum gelen hız 50Mbps, telefonlar ise genelde 65M. Yerel Ağ Bağlantısı Özellikleri'nde ise kablolu bağlantı 100MB/sn gözüküyor. Fakat hala 150-160ms sabit ve en fazla 10Mb gören download hızı. Gidip modem alırım ama sorun modemde değilse gereksiz yere para harcamış olmak istemiyorum. Belki bu bilgilerle daha kesin bir şey söylenebilir. Cevapladığınız için teşekkürler.

Daha önceden de yapmıştım telefondan test ve sonuç aynı çıktı. Bugün modemi fabrika ayarlarına döndürüp baştan yeniden kurdum bir şey değişmedi modem arayüzünden bakıyorum gelen hız 50Mbps, telefonlar ise genelde 65M. Yerel Ağ Bağlantısı Özellikleri'nde ise kablolu bağlantı 100MB/sn gözüküyor. Fakat hala 150-160ms sabit ve en fazla 10Mb gören download hızı. Gidip modem alırım ama sorun modemde değilse gereksiz yere para harcamış olmak istemiyorum. Belki bu bilgilerle daha kesin bir şey söylenebilir. Cevapladığınız için teşekkürler.
Telefonda 65m derken ne demek istediğinizi anlamadım.
Eğer belirli saatlerde hız düşüyorsa ev içi tesisatla falan alakası yok. Resmen suçu insanların üzerine atıyorlar. Bağlı bulunduğunuz santral çok kalabalıksa yoğun saatlerde hızı kısma, sıkıştırma gibi yöntemler uygulanabiliyor. Sorun ev içi tesisatında olsa sürekli bir sıkıntı, düzensiz kopmalar v.b problemler olur. Belli saatlerde hız normalse sorun onlardan kaynaklanıyor demektir. Gerçekten bir şey download ettiğinizde aktarım hızınız nasıl oluyor?

Telefonda 65m derken ne demek istediğinizi anlamadım.
Eğer belirli saatlerde hız düşüyorsa ev içi tesisatla falan alakası yok. Resmen suçu insanların üzerine atıyorlar. Bağlı bulunduğunuz santral çok kalabalıksa yoğun saatlerde hızı kısma, sıkıştırma gibi yöntemler uygulanabiliyor. Sorun ev içi tesisatında olsa sürekli bir sıkıntı, düzensiz kopmalar v.b problemler olur. Belli saatlerde hız normalse sorun onlardan kaynaklanıyor demektir. Gerçekten bir şey download ettiğinizde aktarım hızınız nasıl oluyor?
Steam'den dün denemek için download işlemi başlattım en fazla 1.2MB download gördü fakat 600-700kb arası indirme yapıyordu. Chrome'dan 70-80kb.

Steam'den dün denemek için download işlemi başlattım en fazla 1.2MB download gördü fakat 600-700kb arası indirme yapıyordu. Chrome'dan 70-80kb.
Dediğim gibi, benzer şikayetler çokça mevcut. Büyük ihtimalle sorun onlardan kaynaklanıyor. Yinede ev içi tesisatını kontrol ettirmeden %100 bir şey söylemek zor. Telekom'dan elit ekip çağırabilirsiniz ama biraz masraflı olur.
Son olarak çağrı merkezini aramak yerine twitter üzerinden TTDestek adresine ve online işlem merkezinden yeni şikayet oluşturarak şansınızı deneyin. Aldığınız sonuçları vs ekleyerek gönderin.

Yeni modeme para verme. TTNET'in 5 para etmeyen bant genişliği sıkıntın. Hatta yoğunluk yokken normal değeri alıyorsun. Akşam insanlar evlerine gelince ise düşüyor bu normal. Eskiden bant genişliğini arttırmak isteyince ücretsiz yapıyorlardı. Şimdi ise dilekçe yazdırıp para istiyorlar. Telefonda gördüğün 65M ve Ağ atarlarında gördüğün 100M nin senin bağlantın ile alakası yok, o değerler cihazların desteklediği maksimum değerler.

Çözemezsin bu sorunu aynısını ben de yaşadım. Beyinsiz eleman çalıştırıyorlar az maaş vermek için arıyorsun bant genişliği yetersiz diyorum o ne demek diyor. Ben bir yıl Avrupa'da (Litvanya) yaşadım ve böyle bir rezillikle asla karşılaşmadım. TTNET açık ve net olarak dolandırıcı bir firmadır, verdiği hiçbir sözü tutmaz.

Yeni modeme para verme. TTNET'in 5 para etmeyen bant genişliği sıkıntın. Hatta yoğunluk yokken normal değeri alıyorsun. Akşam insanlar evlerine gelince ise düşüyor bu normal. Eskiden bant genişliğini arttırmak isteyince ücretsiz yapıyorlardı. Şimdi ise dilekçe yazdırıp para istiyorlar. Telefonda gördüğün 65M ve Ağ atarlarında gördüğün 100M nin senin bağlantın ile alakası yok, o değerler cihazların desteklediği maksimum değerler.

Çözemezsin bu sorunu aynısını ben de yaşadım. Beyinsiz eleman çalıştırıyorlar az maaş vermek için arıyorsun bant genişliği yetersiz diyorum o ne demek diyor. Ben bir yıl Avrupa'da (Litvanya) yaşadım ve böyle bir rezillikle asla karşılaşmadım. TTNET açık ve net olarak dolandırıcı bir firmadır, verdiği hiçbir sözü tutmaz.
Şuan internetiniz ne durumda? Biz çözemiyoruz fakat nasıl düzelecek.

Şuan internetiniz ne durumda? Biz çözemiyoruz fakat nasıl düzelecek.
Önce ttnet matematikten anlayan beyin Sahibi mühendisleri işe alacak. Bu adamlar yazılımsal ve donanımsal olarak bölgede kaç kişi oturuyor, gerekli alt yapı nedir, ne kadar bant genişliğine ihtiyaç var hesaplayacak. Daha sonra bu hesaplamalara göre altyapı yeniden inşaa edilecek.

Alternatif çözüm, sihirli bi şekilde oturduğun yerdekilerin %70 i birden taşınmaya karar verecek.

Diğer alternatif çözüm, oynadığın oyunun serverini sihirli bir şekilde sizin apartmana taşıyacağız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı