Dediğim gibi resetleyince internet hızım tekrar düştü.speedteste şu anda hız seviyem 5.53. Yükleme hızı 0.87
Şuan pingim düzeldi sizinki de düzgün mü?ben ne yapabileceğimi bilemiyorum.Sistem ellerinde elimizde mahkum,ciddi bir rakipleride yok.
Bir bilen çıkmasını beklemekten başka çare yok anlaşılan.hayır maalesef hatta şimdi indirme hızım 1.09 oldu
Geçen ki arkadaşta öyle demişti kimden öğrendiniz acaba? Ne zaman bitecekmiş bilginiz var mı?Altyapı düzenlemesi yapılıyor yurtdışı çıkışı kabloları düzenliyorlarmış sanırım,beklemekten başka çareniz yok.
Şuan pinginiz var mı bilmiyorum benim yok bence yanlış bir düşünce tamam habersiz bir kitle var fakat TTnet kullanıp oyun oynayan ping artışını fark edebilecek azımsanamayacak ta bir kitle var. Siz 4 aydır yaşadığınızı söylüyorsunuz ben 22 gündür benim IP'im belirttiğiniz gibi 100 lerle başlamıyor yani CNG IP kapsamında değilim bende inanmıyorum bir çalışma olduğuna çünkü bir çalışma olsa elbet bir yerden duyardım o kadar müşteri hizmetlerini aradım. Belli ki burda TTnet kullanıpta bu konuyu açan tek ben varım öyle olmasa sosyalin en az %50 TTnet kullandığını varsayarsak buradaki insanların boş beleş olduğunu düşünmüyorum bir ton konu açılırdı TTnet ping ile alakalı evet bir sorun var fakat bu çalışmamı, CNG IP mi yoksa bizden kaynaklımı onu bilemiyoruz. Haklısınız bende sizin gibi 4 aydır madem böyle bende boş veriyorum devam etsin böyle çekeceğiz artık demek isterdim fakat nereye kadar gider bu. Buraya gelip her gün konuya bakmamın sebebi sorunu yaşayan herkese çözüm olabilmesi bunun içinde sizde varsınız. Şuan pingim yok mesela son günlerde modeme reset attıkça ve IP değiştikçe belirli IP'lerde ping sorunu yaşamamaya başladım. Belkide bana öyle geliyor reset atmakta çözüm değil bilmiyorum. Ama geçen yukarda da belirttiğim gibi reset atmaya devam ederken kotamı aşmış olmama rağmen hızım kotamı aşmadığım haldeki hızıma geri döndü bu neyden kaynaklandı peki? Tekrar reset attığımda hızım eski haline döndü. Şimdi ben reset atmasaydum bug mu bulmuştum? Hayır. Sürekli kotasız hızda mı devam edecekti hayatım hayır. Belli ki bir sorun var ortada görüşlerinize saygı duyuyorum ama umarım TTnet kullanıp da bu sorunu yaşamayan arkadaşlarda yazar bu konuya herkesin sürekli böyle sorun yaşamadığını görebilirsiniz.Yurtdışı çıkışı yenilemesi, altyapı bakımı falan ... bunlar yalan dolan arkadaşlar, öyle bir şey yok. Delinin biri kuyuya bir taş attı, herkes onu referans alıp kopyala-yapıştır yayıyor. Düzelme vs. olmayacak. Bende 4 aydır olan bir sıkıntı bu. Her akşam saat 8' den gece 1' e kadar ping uçuk seviyelerde ve çok kararsız durumda. Yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Artık böyle olacak bir uygulama bu. Normalleşmiş bir durum yani. Çünkü download hızları çok etkilenmiyor, genellikle online oyun oynayanları veya twitch falan takılanları etkiliyor. Az bir kitle ... türk telekom gibi haydut bir firmanın umrunda olmaz. Kullanıcıların büyük çoğunluğu bu durumdan habersiz, onların kullanım alanlarını zaten etkilemiyor.
Mesela ben şu an ortak ip havuzundayım. Modem ip'si 100 ile başlıyor. Kim bilir kaç kişiyi aynı ip'den internete bağlıyorlar. Frankfurt'a 200 den 1000 e kadar gidiyor normalde sabit 45 olan pingim. MH ararsanız dinlemiyor bile, dinlese de anlayacak kapasiteleri yok zaten. Siz ona her ayrıntısına kadar anlatsanız da, bir yerde lafınızı kesip '' Yani hızınız düşük demek istiyorsunuz değil mi ? '' diyor, hepsi böyle. Telefonu kapatmaktan başka yapabileceğiniz bir şey kalmıyor bu lafın arkasından. Karşınızdaki kişi bahsettiğiniz terimlerin %99'unu anlamıyor zaten. Tekirdağ'dan Edirne'ye hız testi yapıp, sorun gözükmüyor diye kafanızı patlatacak yarım saat, o yüzden kapatın.
Uzun lafın kısası artık böyle. Btk falan uğraşmayın, kimseye derdinizi anlatamazsınız. Bundan böyle akşam saatlerinde online oyun, twitch, youtube, görüntülü konuşma, yayın yapmak yasak. Haydi geçmiş olsun.
Şu an elbette var. Normalin en az 3 katı. Gece 00:00 dan önce düzelmesi imkansız. Hafta sonları saat aralığı daha uzun. Bugün mesela sıkıntı 5'te başladı. Hala devam ediyor. Hafta içleri akşam 7-8 gibi başlayıp gece 12-1 de düzeliyor. Modeme reset atmak nadir de olsa geçici bir rahatlama sağlayabiliyor. Ama bir 15-20 dk sonra yine patlıyor ( Resetlemesen bile ). Yani senin bağlantına bir şekilde müdahale oluyor, bireysel bağlantın olmaktan çıkıp, ortak kullanıyormuş gibi oluyorsun. Benim artık modem resetlemek de çözüm olmuyor. Sende olduğu gibi kimi zaman yüksek, kimi zaman düşük değil pingim. Belirttiğim saat aralıklarında istisnasız en az 200 ve stabil olmayan 1000 e kadar giden ping, packet loss uçuk. Ayrıca düzeleceği zaman kendisi düzeliyor. Reset atmak boşuna. İnsanlar uyuyunca, yoğunluk azalınca düzeliyor. Burdan basit bir dille ne anlam çıkarıyorsun ? Altyapı kaldırmıyor, kapasitenin üzerinde kullanıcı var. E o zaman bölsene faturayı aynı havuzdan kaç kişiye internet veriyorsan o sayıya ( ! ) Bölgeden bölgeye, santralden santrale değişiyor bu durumun ne kadar dramatik olacağı ... Şu an online oyun oynayıp bu sıkıntıyı hiç yaşamayan olabilir, ama eninde sonunda onlara da olacak. Senelerdir tek yatırım yapmadan, kullanıcı sayısını arttırdılar, download hızlarını şişirdiler ve buna hala böbürlene böbürlene devam ediyorlar. Artık sistem bu şekilde işliyor. Az önce MH'ni yine aradım, yarım saat saçma sapan oyaladı, en sonunda '' Ona yapabilecek bir şeyimiz yok. '' demek için. 3 ay taahütüm kaldı. Ondan sonra tamamen kapattıracağım interneti. Bu araplardan başka alternatif yok, hep onların altyapısı, her şey onların kontrolünde. İnternetsiz kalsam ne olur. Zaten kullanamıyorum, kullanamadığım için o site bu site gezip çözüm arıyor, şikayet ediyorum 4-5 aydır her akşam. Başka yaptığım bir şey yok. İnternet olmayınca çözüm aramak zorunda da kalmayacağım. Hem de 70 lira, 70 liradır, araplara katkım olmasın.Şuan pinginiz var mı bilmiyorum benim yok bence yanlış bir düşünce tamam habersiz bir kitle var fakat TTnet kullanıp oyun oynayan ping artışını fark edebilecek azımsanamayacak ta bir kitle var. Siz 4 aydır yaşadığınızı söylüyorsunuz ben 22 gündür benim IP'im belirttiğiniz gibi 100 lerle başlamıyor yani CNG IP kapsamında değilim bende inanmıyorum bir çalışma olduğuna çünkü bir çalışma olsa elbet bir yerden duyardım o kadar müşteri hizmetlerini aradım. Belli ki burda TTnet kullanıpta bu konuyu açan tek ben varım öyle olmasa sosyalin en az %50 TTnet kullandığını varsayarsak buradaki insanların boş beleş olduğunu düşünmüyorum bir ton konu açılırdı TTnet ping ile alakalı evet bir sorun var fakat bu çalışmamı, CNG IP mi yoksa bizden kaynaklımı onu bilemiyoruz. Haklısınız bende sizin gibi 4 aydır madem böyle bende boş veriyorum devam etsin böyle çekeceğiz artık demek isterdim fakat nereye kadar gider bu. Buraya gelip her gün konuya bakmamın sebebi sorunu yaşayan herkese çözüm olabilmesi bunun içinde sizde varsınız. Şuan pingim yok mesela son günlerde modeme reset attıkça ve IP değiştikçe belirli IP'lerde ping sorunu yaşamamaya başladım. Belkide bana öyle geliyor reset atmakta çözüm değil bilmiyorum. Ama geçen yukarda da belirttiğim gibi reset atmaya devam ederken kotamı aşmış olmama rağmen hızım kotamı aşmadığım haldeki hızıma geri döndü bu neyden kaynaklandı peki? Tekrar reset attığımda hızım eski haline döndü. Şimdi ben reset atmasaydum bug mu bulmuştum? Hayır. Sürekli kotasız hızda mı devam edecekti hayatım hayır. Belli ki bir sorun var ortada görüşlerinize saygı duyuyorum ama umarım TTnet kullanıp da bu sorunu yaşamayan arkadaşlarda yazar bu konuya herkesin sürekli böyle sorun yaşamadığını görebilirsiniz.
Tekrar düzenlemek istiyorum burayı evet şuan bir ping artışı oldu ama aman aman bir seviyede olmadı.