TTNET Arıza Kaydı Problemi

HighNoon

Decapat
Öncelikle merhabalar hızlıca konuya girmek istiyorum telefon internetinden bağlandığım için paketim bitmek üzere. İnternetimde son iki-üç haftadır yavaşlama ve anlık kopmalar var. Ben Şampiyonluk aşamasında LOL oynayan birisiyim ve pazar günü ÜNİ-LİG turnuvamız var(konuyla alakalı olduğu için bunları da açıklıyorum). Cuma günü öğlen TTNET müşteri hizmetlerini arayıp hızımın düşük olduğunu ve kopmaların yaşandığını belirttim, hız düşüklüğünü doğruladılar ancak kopma yok dediler ve arıza kaydını açtırdım ancak akşama doğru arıza kaydı bitti ve internetim tamamen gitti ki ben pazar günü önemli bir turnuvam olduğunu internetim gider de pazara kadar gelmezse büyük problem yaşayacağımı belirttim ve bana bunu not düşüyorum acil diye söyledi telefondaki arkadaş, bu olaydan sonra arıyorum internetim tamamen gitti diye bana tesisatta veya modemde sorun olduğunu eve ücretli ekibin gelmesi gerektiğini söylüyorlar(madem modemde sorun vardı neden onlar arıza kaydını kapatana kadar bişey olmadı da tam arızayı çözdük diye aradıklarında gitti?), daha önceden eve teknik ekibin geldiğini kablolarımda herhangi bir sorun olmadığını belirttim ayrıca neden ben tam arıza kaydını açtırdıktan sonra ve arıza kaydı bittikten sonra internetim kesildi dediğimde denk gelmiştir, splitter yok diyorum splitterda problem vardır vb. şeyler söylüyorlar. İnternet kesilmesine gelirsek DSL bağlantısı yok hatası alıyorum ancak ben bu adamları aramadan önce internetim yavaş olsa da vardı aradıktan sonra bunlar sorunu çözmeye çalıştı ve sonuç DSL bağlantısı yok. Üstüne benden eve ''ücretli teknik ekip'' çağırmam isteniyor adamların sadece gelip bakması 50 TL ve problemi tespit edip işlem yaparlarsa ekstra 40-50 TL civarında bir ücret daha çıkacakmış. (Sorun benden kaynaklı olsa mesela keşke sinirlenip modemi kırsaydım da karşılığında 300 TL ödesem tamam derdim de sorunu açıklamıyorlar büyük ihtimal anlamıyorlar, zorla eve teknik ekip çağırmamı istiyorlar neti siz elleyene kadar sorun yoktu diyorum denk gelmiştir diyorlar. Müşteri kaynaklı hata gözüktüğü için ücretli ekip çağırın diyo onlar çözerken bozuldu sorun müşteri kaynaklı oldu.)

1-) Pazar günü turnuvam olduğunu belirttim internetim giderse problem olur dedim internet kesildi.

2-)Teknik ekip ne zaman gelir acil olduğunu söylemiştim size diyorum pazartesi diyor benim turnuvam pazar günü.(Teknik ekip bana göre hareket etmeyecek tabi ancak o halde interneti hiç ellemeseydiler gitmesin diye bayağı bir üstelemiştim.)

3-)Ben onlardan kaynaklı olduğunu düşünsem de çünkü tam arıza kaydını açtırdım bu güne kadar bir problem yok birden DSL bağlantısı yok hatası alıyorum; Bu problem onlarla ilgili midir denk mi gelmiştir?

4-)Sinirlenmeme sebep olan şeylerden biri ise konuşma tarzları adamlara böyle böyle söylediniz diyorum her seferinde başka biri çıktığı için resmen kızdığım yerlerde dinlemeyip sonra ya ücretli teknik ekip çağırın ya da elektrikçi onun dışında yapılacak bir şey yok diyorlar.Resmen bana problemin ne olduğunu kimden kaynaklandığını açıklamayıp zorla para ödeyip öğrenin demeyi getiriyorlar. Elektrikçi falan da gelip kontrol edebiliyormuş sanırım TTNET çalışanlarına ödeyeceğime elektrikçi birini alır gelirim daha iyi diye düşünüyorum turnuvada telefon internetiyle idare edeceğim.

5-)Tekel oldukları için mi böyle oluyor? Bunları şikayet edebileceğimiz veya önemsedikleri puanlarını düşürebileceğimiz bir yer yok mu? Müşteri bu kadar mağdur edilmez.

6-)Biliyorum herkes yaşıyor bu benim de yaşadığım ilk sorun değil daha önce çok uğraştım ben de ancak bu sefer her şeyi belirttiğim halde üstüne bana teknik ekip ücreti yıkmaya çalıştıkları için sinirimi bozuyor en son teknik ekibi çağırıp onlarla kavga edeceğim .

7-)Telefon, splitter gibi şeyler yok evin duvarından gelen internet kablosu ve modem var. Kablolara hiç dokunulmadı sorunsuz çalışıyordu zaten teknik ekip gelip yapmıştı en son 5-6 ay öncesinde modeme reset, kapatıp açma gibi şeyleri de denedim.

Kusura bakmayın konuyu biraz uzun tuttum hem içimi dökmek hem de her şeyi tam açıklayabilmek amaçlı, lütfen konu TTNET savunanlar VS savunmayanlar savaşına dönmesin herkes kendi görüşlerini, sorunu nasıl çözebileceğimi veya yapabileceğim şeyleri yazarsa sevinirim.

Yaşadığın sorunun aynısına yakınını bende yaşamaktayım. İnternet iki dakika demeden gitmeye başladı twitter'dan ttnetdestek mesaj attım internet gidip geliyor gene diye 3 ayda bir oluyor çünkü sabah bi baktık ev telefonunuda bozmuşlar çevir sesi gelmiyor. Gene mesaj attım şuydu buydu o bölgede arıza var ay sonuna kadar diyip işin içinden çıktılar. Yan tarafta halamlarda ev telefonu çalışıyor diğer yanda arkadaşda internet var ne işse bizde ikiside yok. Mart bitti telefon çalışmaya başladı internet geldi 16dan 8e düşmüş vaziyette 4 5cihaz bağlanınca kaplumbağa misali kullanıyoruz. Gene yapıyorum biz sizi arayacağız diyorlar 444 arayın ordan halledersiniz diyip kapatıyorlar. Orayı aradığımızda bölgede arıza var diyen bir kaset cevap verip kapatıyor ne bir çalışanla görüşebiliyoruz nede henüz bir gelip eve bakan birisini 10yılı aşkın süredir kullannıyoruz ama artık bıktırdı. Merkezi bir yerde olsak direk iptal ettirmek en iyisi ama başka seçenek yok. En güzeli kapatıp boş yere para vermemek. Kota kalktığından beri herkeste böyle sorunlar baş göstermeye başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…