TTNET DNS sunucusu bulunamadı ve internet gidip geliyor

enhayemu

Hectopat
Daha fazla  
4+ aydır internetimde bir sıkıntı var. Bir gün içerisinde en az 10 kez internet gidiyor ve geri geliyor. Geri gelmesi de çoğu zaman 15 saniye ile 10 dakika arasında değişiyor. Olay şu şekilde. Normal bir şekilde internette takılırken bir anda internet gidiyor ve sayfayı yüklerken takılı kalıyor. Sayfayı yenilediğimde ise 1-2 dakika bekliyorum ve hata alıyorum. Hatada yazan şey "DNS sunucusu bulunamadı" veya "DNS sunucusuna bağlanılamadı" tarzında bir şeydi. Tam olarak ne yazdığını hatırlamıyorum ama DNS ile ilgili olduğunu hatırlıyorum. Ayrıyeten son zamanlarda tüm oyunlarda ping sorunum olmaya başladı. Oyun boyunca pingim 10-1500+ olarak değişiyor. (Sıklıkla oynadığım Valorant, CS:GO gibi daha birçok oyunda 10 ile 1500+ arasında bir ping değerim mevcut.) Altyapımız da sağ olsun en fazla 20 Mbps alabiliyoruz. TurkNet'e geçmeyi düşündük fakat altyapı yüzünden istenen hızı elde edemiyoruz. DNS sıkıntısı ile ilgili bazı yöntemlere göz attım ve denedim fakat sonuç aynı. Müşteri Hizmetleri ile görüşmeye çalıştık fakat ulaşamadık. Arkadaşımın interneti üzerinden denedim ve herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Yarın tekrar deneyeceğim. Çözüm olarak ne önerirsiniz veya ne yapmamız gerekmekte? Şimdiden teşekkürler.

Modemin arayüzünde otomatik olan DNS sunucusunu el ile yaparak 8.8.8.8 8.8.4.4 yapın ve kaydedip deneyin.
Bu DNS ile sorun çıkmaz ise daha iyi DNS'ler var yazarsınız bakarız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…