TTNET Hız Sorunu

Tayfun Güngör

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar sorunum şu; internet paketimin hızı 24 mbps ama 1.8 geçmiyor. Birçok DNS ayarı girdim, internette araştırdım herhangi bir değişiklik yok. Sadece şüpheli tek durum var, (tabi benim düzeyimde bir kullanıcıya göre) DSL kablosu aşırı uzun, 25 metre. Sizce sorunun kaynağı nedir?

Paket bilgisi:
  • TTNET(Türk Telekom)
  • Fibernet 24 mpbs
  • 75 GB AKN

Dostum şükür etmen lazım bence, 24 Mbps net ile 1800 Kb/s indirme yapabiliyorsun, forumda çoğu kişi 16 Mbps kullanıyor (bende dahil) şahsen benim hızım 500 KB/s'yi geçmiyor, diğer arkadaşların durumu dahada kötü bu konuya bakabilirsin TTNET download hız sorunu. Bu arada sorun TTNET, Fibernet kullanıyorsan eğer kesinlikle Turkcell Superonline geçmeni öneririm.

Arkadaşım kablon uzun falan değil. Benim VDSL hattım kutudan binaya 60 m :)
AKK takılmış olabilirsin online sistemden yada müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alın.
Şayet buraya kadar sıkıntı yoksa müşteri hizmetlerine bu durumu iletin hattınızı kontrol etsin sistem üzerinden.
Modem kaynaklı da yapabilir, zira en sorunlu hat VDSL hattı. 5 adet sıfır modem değiştirdi bana mesela :)

Dostum başka değişkenlerde var.Örneğin Nwidia drıverını kota aşılmamışken 1-1.2mb ile indiriyorum.Kotayı aştıysam 300-400 ile iniyor.
Başka bir siteden vizyon filmlerini indirirken idm ile 800-500 değişiyor kotayı geçtiysem 200-300 lere düşüyor.Anlıyacağın serverda önemli.Benim 8 Mbps'a Kadar limitsiz adsl var. 7Mbps i bana net gelen.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı