TTNET internet hızı stabil değil

Odysseus

Hectopat
hat değerlerimi aşağıda sizlerle paylaştım. İnternet hızım genellikle 0 Mbps seviyelerine düşüyor ve modemi kapatıp açınca düzeliyor. Modem 6 aylık yeni bir modem ev içi tesisat ise yeni sayılır. Türk Telekom'u aradığımda buradan sorun görmediklerini söylüyorlar, fakat oradan modem yenilenince internet hızı yeniden düzeliyor. 35 Mbps VDSL Türk Telekom paketi kullanıyorum.
Güncel konu

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    12,3 KB · Görüntüleme: 99
Son düzenleme:
Farklı bir modem ile test edebilir misiniz? Ev içi tesisattan ziyade ankastre kutusundan daireye kadar gelen kablonun durumu nedir? Ek var mı varsa kaç tane ek bulunuyor?

Farklı bir modem ile test edebilir misiniz? Ev içi tesisattan ziyade ankastre kutusundan daireye kadar gelen kablonun durumu nedir? Ek var mı varsa kaç tane ek bulunuyor?
Farklı modemle deneme fırsatım oldu. Sorunun devam ettiğini farkettim. Lakin ankastre kutusundan gelen kablolalar ekli mi değil mi bir fikrim yok. Hat değerlerimin normal olduğunu söylediler.

Farklı modemle deneme fırsatım oldu. Sorunun devam ettiğini farkettim. Lakin ankastre kutusundan gelen kablolalar ekli mi değil mi bir fikrim yok. Hat değerlerimin normal olduğunu söylediler.
Hat değerlerinde SNR Margin yani hat gürültüsü belirtilmemiş. Ayrıca CRC/FEC hatalarına da bakmak gerekiyor. Siz modemin 6 aylık olduğunu belirtmişsiniz, bu durumda modemi eleyebiliriz. Fakat iç tesisata yoğunlaşmanızı tavsiye ederim, ankastreden dairenize gelen kablo eskimiş olabilir, CAT6 kablo ile ek yapmadan direkt olarak modeme RJ11 ucu ile bağlantı yapmanızda fayda olacağını düşünüyorum. Zaten sizin yapacak pek bir şeyiniz yok, bu tür arıza durumlarında ya modem değiştirilir, ya da ankastreden daireye kadar gelen kablo değiştirilir. Bunun dışında alt yapınızda sorun varsa, siz müdahale edemiyorsunuz teknik ekibin müdahalesi gerekiyor. Bunun dışında eğer modeme bağlanan sadece bir cihazda hız 0 oluyorsa, cihazın kendisinde problem olabilir.

Buraya yeniden attım onları. İnternet hızımı 35 mbpsden 24 seviyelerine düşürdüm şu an bir sorun yok. Düşürmeden önce SNR değerim 8.7 civarında geziyordu,düşürdükten sonra 12.7 - 13dB seviyelerine çıktı.

Dosya Ekleri

• Hat değeri.PNG
    7,8 KB · Görüntüleme: 78
  • Hatalar.PNG
    2,6 KB · Görüntüleme: 71
Alt yapınız yüksek hız kaldıramadığından dolayı problem yaratıyor olabilir. Ankastreden daireye yeni CAT6 kablo döşemek bir nebze problemi çözebilir.

Alt yapınız yüksek hız kaldıramadığından dolayı problem yaratıyor olabilir. Ankastreden daireye yeni CAT6 kablo döşemek bir nebze problemi çözebilir.
Ankastreden cat6 kablo döşetebilirim lakin modem ile girişleri uyumlu olmuyor cat6 kabloların. Modem rj11 giriş istiyor,lakin cat 6 kablolar rj45 başlıklı.

Son düzenleme:
Ankastreden cat6 kablo döşetebilirim lakin modem ile girişleri uyumlu olmuyor cat6 kabloların. Modem rj11 giriş istiyor,lakin cat 6 kablolar rj45 başlıklı.
Cat6 kablodan 2 uç seçip uçların ikisini ankastreye diğer ikisini de R11 e çakıp modeme bağlayabilirsiniz. Bunun dışında elektrikçiler kabloyu direkt olarak İnternet prizine de bağlaya bilir.

Cat6 kablodan 2 uç seçip uçların ikisini ankastreye diğer ikisini de R11 e çakıp modeme bağlayabilirsiniz. Bunun dışında elektrikçiler kabloyu direkt olarak İnternet prizine de bağlaya bilir.
Elektrikçiye dediklerinizi iletirim. İlgilendiğiniz için çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…