İnternetim önceden oturduğum yerde 35 Mbps idi. Bu hızdan sözleşme yeniledim. Daha sonra başka bir şehre taşınmam gerekti. Nakil işlemleri sırasında yeni evimin alt yapısının 16 Mbps olduğunu söylediler ve paketimi bu hızdan yenilediler. Ancak eve gelen görevliler alt yapımım 9 Mbps olduğunu söylediler ve böyle bağlayıp gittiler. Aylardır 16 Mbps internet parası ödeyerek 5 Mbps internet kullanıyorum. Daha sonra modem arayüzünden fark ettim ki alt yapım 12 Mbps. İntertetimi 12 Mbps kullanmak istiyorum ama sürekli 8 Mbps'e sınırlandırıyorlar. Bu duruma nasıl müdahile edebilirim? Çağrı merkezini arıyorum 12 Mbps yaptırıyorum biraz zaman geçiyor yine 8 Mbps'e sınırlandırıyorlar.
Bir de her gece pingim 150-200'e çıkıyor internetim 1.5-.2 Mbps'e düşüyor. Bıktım artık bu durumdan. Sağlıklı bir internet istiyorum.
Hocam bina kablolarınızda sıkıntı olabilir. Kutudan dairenize çıkana kadar hız düşüyor olabilir. Aynı sorun bendede vardı. Kutuya 16 Mbps geliyordu ben 6-7'yi geçemiyordum yeni kablo çektirdim 15'i görmeye başladım. Ayrıca altyapı rakamlarına güvenmiyorum. Türk Telekom'un verdiği bilgiye altyapı 66 Mbps'e kadar destekliyor ancak 72'yi gördüm. Sizinki ADSL altyapısı olduğundan çok fark olacağını düşünmüyorum ama kablolara baktırmanızı tavsiye ederim.
Hocam bina kablolarınızda sıkıntı olabilir. Kutudan dairenize çıkana kadar hız düşüyor olabilir. Aynı sorun bendede vardı. Kutuya 16 Mbps geliyordu ben 6-7'yi geçemiyordum yeni kablo çektirdim 15'i görmeye başladım. Ayrıca altyapı rakamlarına güvenmiyorum. Türk Telekom'un verdiği bilgiye altyapı 66 Mbps'e kadar destekliyor ancak 72'yi gördüm. Sizinki ADSL altyapısı olduğundan çok fark olacağını düşünmüyorum ama kablolara baktırmanızı tavsiye ederim.
Hocam Türk Telekom'un verdiği hizmeti pek beğenmesemde bu tarz altyapı sorunlarını gayet rahat halledebiliyorlar. Verebileceğim tek tavsiyem her gün arayıp bilgi alın sıkıştırın biraz. Olmuyorsa dilekçe yazın. Umarım halledersiniz.