TTNET Kullanıcı Adını Yanlış Gösteriyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Echosm

Kilopat
Yer
İstanbul, Turkey
Daha fazla  
Merhabalar herkese,

Her şey 4 gün önce 22 Şubat'ta Internet'imin kesildiğini görmemle başladı. Sabahtı ve evden çıkmam gerektiği için umursadım, akşam geldiğimde ise hâlâ Internet kesik idi. Modem'e arkasındaki tuş itibariyle bir reset attım. Ardından bana şöyle bir hata verdi:

7bKm0.jpg

Aslında şaşırdım bu mesaja, zira ben herhangi bir şifre değişikliği yapmamıştım ve beklediğim şey modemin hattan ayarları otomatik olarak çekmesiydi. İşin ilginci ise ben yalın Internet kullanıcısıyım ve böyle bir telefon numarası ile uzaktan yakından alakam yok! Neyse dedim, neticede hattan otomatik çekiyor, belki yanlış hatırlıyorumdur kullanıcı adımı deyip devam ettim.

Ayın 24'ünde ne fark edeyim? Kablosuz ağımın adı ve şifresi değiştirilmişti! O an için tamamen deliye döndüm diyebilirim, zira birisinin modem arayüzüme ulaşma ihtimali bilgisayarımı diğer tehditlere karşı vulnerable bir duruma sokabilir ve bir oyun şirketinde çalıştığım ve oyun için currencyleri hesaplara aktarma yetkim olduğu için bu ihtimal iyice gözümü korkuttu. (Nitekim mobil authenticator kullanma zorunluluğu içime su serpti.)

Kablosuz ağımın adını ve şifresini değiştirdim, WPA2 olarak güncelledim, key generator ile 504 bit bir şifre oluşturdum, modem arayüzüne girilen şifreyi değiştirdim. Lisanslı Webroot Secure Anywhere yazılımım ile bilgisayarımı baştan sona taradım. Bu gece ise LoL oynarken Internet hızının düşmesiyle bir sorun olduğunu anladım ve hemen kablosuz bağlantı bilgilerine baktım! Ne göreyim, yeniden aynı isimle bir kablosuz ağ oluşturulmuş!

TTNET müşteri hizmetlerini aradım, kullanıcı adımı ve şifremi öğrenmek istiyorum dedim. Nitekim öğrendim de, meğer kullanıcı adım yukarıdaki SS'deki ad değilmiş ve modemime sinyal gitmediğini görüyorlarmış! Modem arayüzüne girerek kullanıcı adımı ve şifremi değiştirdim ama herhangi bir sonuç olmadı, Internet'e bağlanamadım ve modemi resetleyip bilgileri çekmesini bekledim. Tekrar TTNET'i aradığımda ise adam sadece arıza kaydı oluşturabildi.

Ben ne düşündüğümü söyleyeyim, TTNET saha elemanları bir şekilde benim Internet kablomu farklı bir girişe bağladılar ve o girişteki bilgiyi çekerek modemim Internet'e bağlanıyor.Ben bunu telefondaki adama anlatamadım... Siz ne düşünüyorsunuz? Böyle bir durumda hattın asıl sahibi bir şekilde benim modemime bağlanabilir mi? Onun kendi modemi ile benim kendi modemim arasında bir yetki çatışması olabilir mi? Örneğin, onun yaptığı değişiklikler benim modemimi de etkiler mi?

Not: Beni en çok delirten adamın ısrarla modeminize sinyal ulaşmadığı görüyorum demesiydi, Internet'e bağlıyım diye belirtmeme rağmen... Aslında bu durum benim tezimi doğruluyor gibi...

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu bir süreliğine kaldırılmıştı, sayın Okan ve yöneticiler sağ olsun geri getirdiler.

Arıza kaydım hâlâ açık duruyor, gecenin üçünde aradığım için (benden daha çok uykuluydu sesi) sanıyorum call center görevlisi beni anlayamadı, yarın gelmedikleri taktirde tekrar arayıp detaylıca anlatacağım. Gerçekten rahatsız edici bir durum. Belki adamın interneti kotalı ve ben onun kotasından yiyorum...

- - - Güncellendi - - -

Merhaba arkadaşlar, sorun çözüldü. TTNET'ten gelen saha elemanları binadaki telekom kutusuyla oynadılar biraz, bir şeyler yaptılar ve sonra sorunun saha kutusunda yanlış bağlanan kablolar olduğu sonucuna ulaştılar. Saha kutusuna gittiler, 10 - 15 dakika sonra kendi kullanıcı adım ve şifremle internete bağlanabildim. Böyle bir şey başınıza geldiğinde acil notu düşülerek işlemin yapılmasını istediğinizi belirtin. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı