Selam, sorunum modem de DSL ışığının yanıp yanıp sönmesi ama İnternet'in hiç ama hiç yanmaması.
Bu hata 1 hafta önce başladı, misafir çocuğu evde oyun oynarken, ayağı internet kablosuna takıldı. İnternet kablosu da sınırın da olduğu için mkdem yere düştü (daha önce sayısız defa yere çarptı.)
(Bundan sonra misafir çocuğunu yan odaya çektim, çikolata vereceğim dedim...
)
İnternete baktığım zaman tüm ışıklar şönmüştü, tekrardan çalıştırdığım zaman DSL, İNTERNET ışıkları yanmıyordu.
Bir faturası olduğunu öğrendim, faturadan falandır dedim, faturayı ödedim. 1 Gün geçmesine rağmen, sorun hala düzelmemişti.
Bu sefer DSL kablosu ile uğraştım, yırtıkları buldum ve teker teker yeniden uçlarını açıp bağladım. Modemi tekrardan başlattığım zaman, DSL ışığı yanıyordu, İnternet ışığı normal dr 1Dk'da geliyor ama bu sefer gelmesi 3, 4 dk sürdü ama sapa sağlam geldi.
Bilgisayarımdan internete bağlandım, aşırı derece de YAVAŞLIK olduğunu fark ettim. İnternet 10, 20 KB çekiyordu.
Tekrardan gittim, DSL kablosu ile uğraştım ama faydası yok.
Artık tek çarem; Türk Telekom Müşteri Hizmetleri kaldı.
Görüşmemizi yaptık, arıza kaydı falan oluşturdu işte, yetkili ekibi 1 haftaya gelir miş dediler. Tekrardan bir görüşme yaptık bu sefer 2 güne gelir dediler, 2. gün geldiler ve modemi ellemeden, sorunu çözdüler.
Modem ara yüzünden, birkaç ayar yaparak sorunu çözdüler. 3 gün sonra farklı bir şehre gittik, 1 hafta falan orada kaldık.
Bu süreçte internet kapalıydı, geldiğimiz de internet de tekrar aynı sorun oluştu.
+up upp