Merhaba, bir interneti yok ondan ona aktarayım her yerden çeksin diye uğraşmak modemden verilen ana hızı dağıtmak kısacası dağıtım işleminde illa azda olsa sıkıntılara yol açmaktadır. O sebepten dolayı iyi bir modem ve iyi bir network kartı ile bu bağlantıyı kablolu bağlantıymış gibi yapman daha verimli olacaktır.
Eğer internetin apartmanına kadar sorunsuz tam hızda geliyorsa büyük ihtimal kablolarında sıkıntı vardır. Bakır kablolar yaklaşık 1 yıldan sonra artık kendini bırakır. İlk gün ki gibi verim sağlayamazsın yani zamanla..
Sana tavsiyem kablolarını sağlamlaştır ve mümkün olduğunca kısa kablo kullan.
Modemin VDSL+ yani 16mb interneti destekleyecek bir modem olsun.
Bilgisayarına ASUS USB N14 bir network kartı al onla modeme wifi üzerinden bağlan. Bu yolla kablolardan da kurtulmuş olursun.
Bir türk telekom şikayeti oluştur apartmanıma gelen hızı kontrol edilmesini ve evime gelen hızın kontrol edilmesini istiyorum diye.
Şahsen ben böyle yapıyorum. Yaklaşık modeme rahat 10 metre uzağım arada duvarlar felan var 5db li antenlerle resmen full internetin keyfini yaşıyorum.
Arkadaşlar çok bilgisiz konuşuyorlar. Türk Telekom ya da Süperonline marka önemli değil. Markanın sunduğu alt yapı önemli. Semtini araştırıcaksın süperonline nasıl bir alt yapı sunuyor türk telekom nasıl bir alt yapı sunuyor ilk ona bakıcaksın.
Sonra internet hızlarını araştırıcaksın. Sana uygun olanı test ettireceksin inceliceksin.
En önemlisi apartmanına kadar gelen veriyi evde de iyi kablolarda kesintisiz almak istiyorsan evede yatırım yapıp sağlam kablolarla alıcaksın o interneti sonra yok o var yok bu var millet şikayet üstüne şikayet.
Şahsen kimi zaman port değişikliği yaptırmakta iyi gecelek 6 ayda bir 5 TL karşılığında portumu güncelletiyorum. Kesintisiz internet ve sağlıklı hız için ayrıntılı bir sorun var ise söyle ben anlatırım kardeş