@287352 Bildiğim kadarıyla IP adresiniz ping değerlerinizi etkilemez. Ping düşürmek için diğer açılan konulara göz atabilirsiniz.
Arkadaşlar merhaba. Ben Tunceli / pertek ilçesinde yaşıyorum. TTNET abonesiyim. Ping değerlerim hiç stabil değil. Az çok stabil olması için internet reconnect yapıp duruyorum. Şansıma ping değeri iyi olan ıp numarasını birkaç gün kullanıyorum. Genelde modeme tanınan ıp numaraları 78 ve 85 numaraları ile başlıyor. 78 ile başlayanlar da CS:GO Faceit Almanya serverlarında ortalama en düşük 70 ping alıyorum. Ama çok nadir, aslında genelde 80 ping ile oynuyorum. Çok tuhaf ama bu reconnect uygulamasını abartmadan 100 kere yaptığım zaman bir ihtimal 95 ile başlayan ıp numarası atıyor, ve ping değerim Faceit 60 oluyor. Yalnız dinamik ıp olduğu için modem kapanırsa değişiyor, üstelik aynı ıp başka kullanıcılar da kullandığı için kısa sürede boğma yapıyor. Ben bu IP adresini statik olarak nasıl kendim için tanımlatabilirim? Twitter'dan Ceo'ya yazdım. Genel müdürlüğe gitsem bu IP adresini söylersem bana atayabilir mi? Müşteri temsilcileri tutarsız. Birisi "müdürlükten statik ıp değiştirebilirsiniz" diyor, diğeri ise, "müdürlükten de yapılamaz" diyor. Arada 20 ping fark var. Üstelik ben 80 ping ile oynamak için bile modem de sürekli reconnect yapmam gerekiyor.
Kesinlikle küçümsemek amacıyla değil, bana bu olayın nasıl olduğunu teknik bilgiler veya bir kaynak ile anlatırsanız çok mutlu olurumDostum düşürdüğü gibi yüksek ping değerlerine bile sebep oluyor atanan IP adresleri. Şimdi bunu sana ispatlamak isterdim ama bu IP adresini TTnet ile görüşme yaptığım için değişmemesi gerekŞu an bana Twitter CEO cevap verdi. İnternetimi kontrol ettikten sonra bana bilgi vereceklerini söylediler. Sanırım bir ihtimal de olsa dinamik IP numarasını statik olarak tanımlayabiliyorlar. Yoksa direkt olumsuz cevap alırdım. Umarım olur.
Kurumsal kullanımadıkça statik IP adresi önermiyorum. IP adresiniz pingi etkilemez ayrıca ek olarak 15TL gibi ücret ödüyorsunuz her ay statik IP için.
Dostum az önce ki arkadaşa da söyledim. İnan bana şu an modeme reconnect yaptıktan sonra şu anki ping değerlerim direkt değişecek. Adım gibi biliyorum çünkü her gün aynı işlemleri yapıyorum. Defalarca modem de reconnect yaptıktan sonra 78 ile başlayan ve son sırada biten rakamlar bile önemli benim için. Komik ama 2 haneli biten 78 ile başlayan dinamik IP adreslerinde ping değerlerim iyi oluyor.
Not: Şimdi Twitter üzerinden TTNET teknik ekip aradı ve atanan statik IP adresler rastgele sistem belirliyormuş, mümkün değilmiş yani. Bakın şimdi Modem'de reconnect yapacağım sadece, resetlemeden ve ping değerlerim nasıl değişecek. Bu sayede siz de değişebildiğini göreceksiniz.
Kesinlikle küçümsemek amacıyla değil, bana bu olayın nasıl olduğunu teknik bilgiler veya bir kaynak ile anlatırsanız çok mutlu olurum. Tahminlerimce o an şansa ping değerleri değişkenlik göstermiş olabilir bu yüzden böyle bir kanıya varmış olabilirsiniz diye düşünüyorum.
Statik IP aldıysan ping değerini paylaşır mısın?
Değişkenlik göstermiyor direkt olarak atanan dinamik ıp ile alakalı. Bizzat tecrübeme dayanarak bu bilgileri veriyorum. Bundan 10 gün önce TTNET statik ıp satın aldım ve ping değeri yüksekti biraz, ama hiçbir şekilde değişkenlik göstermiyordu gün boyunca. Buyur şu üç farklı ıp'ler ile çıkan sonuç. İstersen sen değerlendir neden böyle oluyor? Anlık değişkenlik diyorsan da üzerine 10 dakikalık video çekip paylaşabilirim. 1. ekran görüntüsü 95 ile başlıyor. Yani en düşük ping değeri. 2. resim eh işte 78 ile başlayan. 3. resim de en rezaleti her zaman 85 ile başlayan...
Yakın zaman önce almıştım işte. O zaman Faceit'de ping değerim 80 idi. Hiç değişmiyordu. Dinamik ıp ise sürekli değişiyor. Ne zaman ki ıp değişti, o zaman ping değerlerim de değişiyor.
Siz de beni yanlış anlamayın ama lütfen herhangi bir konuda az çok pratik tecrübenize dayanarak bilgi verin. Bakın yukarıdaki bir arkadaş mesela statik ıp ping değerlerini etkilemez demiş...Bence etkiliyor çünkü dinamik ıp bir kullanıcı kullanmıyor, aynı ıp üzerinden internete bağlanan acaba kaç kullanıcı vardır? Üstelik TTNET statik ıp 15 TL değil, 24.90 TL.