Dostum ben detaylı olarak belirteyim fiziksel olayımıda Santral ve saha dolabı arası olan kablolar gerçek fiber. Saha dolabına uzaklığım 50 metre. Binada ki ankastre kutusundan evimin içine gelen bakır kablo uzunluğu 25 metre. Ondan sonra modeme uzanan internet kablosu (cat6 23w) 10 CM. Modem'den bilgisayar'a uzanan ethernet kablosu yine cat6 23w 12 metre uzunluğunda...Wireless kapalı olduğu zamanda değişen bir şey yok. Ayrıca modem arayüzünden 35mbps download hızım olmasına ve kullanılmamasına rağmen QOS bantgenişliği düzenlemeleri yaptım. Windows orjinal. Programlarım crackli değil. Windows 10 direkt kurulumdan sonra test sonuçlarıda aynı.
Şöyle bir şey dostum. Statik IP olduğu için özellikle ping değerim düşük olacak diye bir şey yok. Statik IP'nin avantajı şudur; bana atanan IP adresini bir tek ben kullanacağım. Dinamik IP ise dediğim gibi benim dışımda başka internet kullanıcıları da aynı IP adres üzerinden internete bağlananlar var. Bu yüzden modem resetlemesem de bu IP adresi boğuluyor zamanla. Daha önceden de statik IP kullandım biliyorum. Kesinlikle 1-2 hafta modem açık kalsa bile internet boğulmuyor, ve ping değerlerim atıyorum 30 ise, o seviyelerde oluyor. Yani şu an statik IP alabilirim. Ama bu demek değildir yüksek ping sorunundan kurtulacağım. Çünkü bana tanıyacakları statik IP düşük ping değerleri olmayabilir. Geçtiğimiz 10 gün öncesine kadar satın aldım. Ping değerim 80 gibiydi. Bu yüzden işime yaramadı. Statik IP değişimi yapıyorlar, ama bunun bedelide 17 TL Yani bana 95 ile başlayan bir IP adresini tanımlayacaklarını bilseydim zaten değil 25 TL 200 TL bile verirdim. Ama sistem random atıyormuş. Geçtiğimiz gün satın aldım ve 78 ile başlayan bir statik IP atadılar. Şimdi 85 ile başlayan bir IP atarlarsa iyice facia olur benim için