TTNET Taahhüt Ödememek

Daha fazla  
Bu rezalet internete yaklaşık 5 aydır katlanıyorum cidden sabrım taştı artık sunucusu Türkiye'de olan bir oyunda bile 2300MS alıyorsam bu rezilliktir. TürkNet'e geçmeyi düşünüyorum ama TTNet ile konuştuğum da Taahhüt ödemesi olarak 560 TL istediler. İnternette biraz araştırma yaptım ve madde gerekçesinde diyor ki;
Abonelerin düşünmeden taahhüt verdikleri ve verdikleri taahhüt sürelerinin uzunluğu dikkate alınarak, herhangi bir ceza, cayma bedeli vs ödemeden 1 yılın üzerindeki sözleşmeleri fesih edebilme imkanı getirilmiştir.
Buna ayriyetten Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Başkanı Aydın Ağaoğlu, bir buçuk yıldır yürürlükte olan 6502 sayılı kanunun 52'inci maddesine göre 12 ayın üzerinde taahhütlü satışların yasak olduğunu belirterek, bu sürenin üzerindeki taahhütlü satışlarda tüketicilerin vazgeçmesi durumunda ceza ödemeden cayma hakkı bulunduğunu kaydetti. Bu bilgilere ulaştım ben internetimi iptal etsem bu cezayı ödemek zorunda mıyım? Detaylı bilgilendirebilecek var mı?

Ödemek zorunda kalırsınız kalmasanız bile, mahkemeye falan verirseniz bu durum uzayıp gider. Turkcell Superonline altyapısı varsa Turkcell'e geçerseniz cezayı ödüyorsunuz daha sonra ceza faturasını Turkcell'e veriyorsunuz onlar sizin faturalarınızdan düşüyorlar ceza bitine kadar ceza bittikten sonra siz ödemeye devam ediyorsunuz. Öbür türlü uğraşırım diyorsanız uğraşabilirsiniz öyle bir madde varsa ödemek zorunda değilsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…