Arkadaşlar merhaba. 1,5 yıl önce fiber altyapısı olan bir yere taşınıp, interneti taşıttım. Sorunuma gelince; kablolu bağlantılarda hiç bir sorunum yokken, kablosuz ağda sık sık (3 dakikanın en az 1 dakikası) kopma sorunu yaşıyorum. Whatshapp'tan mesaj gönderip alamıyorum, Instagram ve Facebook'ta gezinemiyorum. Çoğu zaman telefonun ekranını kapattığım zaman Wi-Fi ağından kopmuş oluyorum.
Bağlantım gittiği zaman çözüm olarak dakika başı cihazımdan Wi-Fi'ı kapatıp açıyorum. Ne hikmetse kapatıp açtığım zaman 1 dakikalığına da olsa kendine geliyor.
Ha bu arada ağa bağlanırken 2 veya 3 saniyeliğine ağda "!" ibaresi beliriyor.
Mobil cihazımın güç tasarruf modu daima kapalı, ki zaten evdeki diğer cihazlarda da aynı problem söz konusu.
İlginçtir ki; arkaplanda interneti aktif şekilde kullanan bir uygulama çalışır vaziyette olduğu zaman, sorunum ortadan kalkmış oluyor. Mesela radyo programından radyo dinlerken kesintisiz bir şekilde Whatsapptan mesaj alıp gönderebiliyorum.
Ayrıca Windows'un mobil erişim noktası özelliğinden aynı ağı dağıttığım zaman da herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum.
1,5 senedir TTNET ile yaptığım savaşı bitiremedim, ısrarla eve gelip bağlantıda problemin olmadığını söylüyorlar. Hatta 1 kere modem değişikliği yaptırdım ama sonuç yine aynı... Bu nedir, bilgisi ve fikri olan var mı?