TTNet Yüksek Ping Sorunu

Kear0h

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ben TTNet kullanıyorum. TTnet'in kendi hiz testi sitesinde 20-70ms ping gözükürken Speedtest'de 250-400ms arası bir pingim olduğu gözüküyor. Bunu yazarken tekrar test ettim her test edişimde çok farklı sonuçlar alıyorum bir sefer 40ms bir sefer 400ms bunun sebebini bilen var mı? Oyun oynarken de aynı şekilde ping bir yukarı bir aşağı gidiyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada upload hızım da acayip düşük (0.2).

Son düzenleyen: Moderatör:
192.168.1.1 yada 192.168.1.2 bunlardan biriyle modem arayüzüne gir ağına bağlı olan cihazlara bak. Belki birisi kaçar girip birşeyler indiriyordur.

Yada Windows arkada bazen güncelleme yapıyordur yada başka bir uygulama birşeyler indiriyordur.

Hiç bir zaman ISS'in kendi sitesinden hız testi yapmayın yanlış gösteriyorlar.

Telekom'un Müşteri temsilcisi ile konuşun daha sağlıklı olur.

Bende de aynı problem vardı, BF4 oynamak bana eziyet haline gelmişti, meğersem bana ping yapan aile üyeleriymiş.
Araştırmam sonucu şu router'dan aldım, artık ping sorunum yok, diğer kullanıcıların upload ve download hızlarını düşürüyorum ve tüm internet bana kalıyor...

TTNET modeminin Wİ-Fİ özelliğini arayüzden kapatıyorum, TTNET modemini sadece VDSL to Ethernet olarak kullanıyorum. Çünkü router VDSL desteklemiyor...

Şimdi bi de upload ve download hızlarım düştü. download 0.8 upload 0.1 !!!

Sahip olduğunuz abonelik paketini belirtin lütfen.
Modemi sıfırlayın ve MAC filtresi ile sadece kullandığınız cihazlara erişim izni verin.
Sorun düzelmezse hat kontrolü yaptırın.
Kutu üzerinden, bina üzerindeki bağlantı noktasından, modeme takılan bağlantı ucu üzerinden ve son olarak modem üzerinden.

Speedtest genelde en yakın santrali seçer. En yakın olmasa bile yakındakilerden biri ile testini yapar ama en yüksek hızı kendi İSS'en ile alırsın. Mesela ben Türk.net kullanıyorum. Santrali Ankara'dan TTNET, Süperonline vs. seçince 19-20 ping alırken, İstanbul Türk.net seçince 18 ping alıyorum. Kocaeli TTNET seçsem 30 ping alıyorum. Yani sende de ping farkı olması normal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…