TTNET'te internet hızı değişimi sonrası kopma yaşanıyor

bendegilim1

Centipat
Daha fazla  
TTNET 16 Mbps paketten Millenicom 35Mbps pakete dün geçtim. Dünden beri günde 5-6 kez internet kopup geri geliyor. 5 sene boyunca 16 Mbps'de koptuğunu hiç hatırlamıyorum. Ne yapmam gerekir sizce?

TTNET 16 Mbps paketten Millenicom 35Mbps pakete dün geçtim. Dünden beri günde 5-6 kez internet kopup geri geliyor. 5 sene boyunca 16 Mbps'de koptuğunu hiç hatırlamıyorum. Ne yapmam gerekir sizce?
SNR Margin çok düştüğü için olabilir. xDSL istatistiklerinizi paylaşır mısınız?

Altyapı yetmiyor olabilir. İlk olarak 25'e sabitlettirip deneyebilirsiniz.

Modemin takılı olduğu prizi kontrol edin bazen tam oturmamış olabiliyor özellikle uzatma kablosu kullanıyorsanız daha da olası bir durum, düzelmezse diğer kabloları kontrol edin hepsinin tam oturduğundan emin olun, hala düzelmediyse müşteri temsilcisini arayıp olayı anlatın.

SNR margin çok düştüğü için olabilir. xDSL istatistiklerinizi paylaşır mısınız?

Modemi sıfırladıktan sonraki hali bu.

Altyapı yetmiyor olabilir. İlk olarak 25'e sabitlettirip deneyebilirsiniz.

Cevapları görünce SNR'e falan baktım. Ayardan değiştirme varmış. SNR margini 13 yaptım data Rate kısmında 28 Mbps yazıyordu ancak 10 dk içinde koptu.
Kablo prize takılı değil. Priz kapağının altından geliyor direkt.

Dosya Ekleri

• 09BBE10F-5B64-4D06-9070-45AA3E6B1619.jpeg
    27,6 KB · Görüntüleme: 49
Hat değerleriniz aslında normal görünüyor. Modemde bir sıkıntı olabilir. Bende ZyXEL VMG3312-B10b model modem var ve aralarda modem kendine reset atıyor mesela.

Hat değerleriniz aslında normal görünüyor. Modemde bir sıkıntı olabilir. Bende ZyXEL VMG3312-B10b model modem var ve aralarda modem kendine reset atıyor mesela.

ASUS DSL N16 modem. GIBIRNet'te altyapı sorgulayınca 42 Mbps gözüküyor. Santrale uzaklık sıfır yazıyor. Diğer binalarda değer değişiyor hata mı var diye de baktım.

Hat değerleriniz aslında normal görünüyor. Modemde bir sıkıntı olabilir. Bende ZyXEL VMG3312-B10b model modem var ve aralarda modem kendine reset atıyor mesela. Sonra.

Akşam saatlerinde daha da bozuyor. Sonra 30 dk da 3 kez git gel yaptı. SNR değerini daha arttırmalı mıyım sizce? Hız 16 Mbps aşağısına çekeyim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Problemin sizinle alakalı olduğunu düşünmüyorum Millenicom kullanan herkes kopma problemi yaşamakta ISS'inizi değiştirmeyi düşünebilirsiniz bu noktada Netspeed'i önerebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…