TÜBİTAK için Android ve Bilgisayar uygulaması geliştirmek için hangi diller bilinmeli?

Akdeniz1

Hectopat
Makaleler
14
Yer
Sinop
Daha fazla  
Duolingo gibi bir uygulama yapmayı düşünüyoruz.

3 kişiyiz. Birimiz C++, birimiz Python ve birimiz başka bir yazılım dili biliyor. Hangi yazılım dilini kullanmamız uygun olur? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Ne kadar sürer? Herhangi bir yazılım dili olmadan internet üzerinden yapılabilir mi? Önereceğiniz herhangi bir eğitim kursu vs. var mı?

Benim önerim C++ Python'dan daha uzun kod gerekiyor ama mobil ve oyun için C++ en iyisi ama hazırda başka bir dil biliyorsan söyler misin?

Benim önerim C++ Python'dan daha uzun kod gerekiyor ama mobil ve oyun için C++ en iyisi ama hazırda başka bir dil biliyorsan söyler misin?
C++ ben biliyorum ve dediğim gibi bir arkadaşım da yüksek ihtimalle C# biliyor.

C++ ile yapalım o zaman,herhangi bir tutorial öneriniz var mı ?

Bunlardan herhangi biriyle yapabilirsiniz. Ionic; React, Vue, Angular gibi frameworkler ile yada framework kullanmadan HTML, CSS, Javascript ile cross-platform geliştirmenizi sağlar web tabanlıdır. .NET MAUI C#, Flutter Dart kullanır. Detaylı bilgi için dökümanları ve sitelerini inceleyebilirsiniz.

Hocam C# daha kapsamlı mobil oyunlar için ve daha kolay Unity bana göre en basit oyun motoru ama siz C++ ilerleyeceğiz diyorsanız Unreal Engine ile yapmak çok daha iyi olacak çünkü güzel grafikli oyuna kim hayır der ki? Bu arada iOS için uygulama yapacaksanız Mac bilgisayar gerekli veya Mac yoksa, bilgisayara Hackintosh kurun gitsin.

C++ ben biliyorum ve dediğim gibi bir arkadaşım da yüksek ihtimalle C# biliyor.

C++ ile yapalım o zaman, herhangi bir tutorial öneriniz var mı?

C# biraz daha robot ve ileri düzey karmaşık bilgisyara programları için C++ size iyi olur benim önerim YouTube'dan önce bakın peki ne yapmak istiyorsunuz oyun falan mı?

Bunlardan herhangi biriyle yapabilirsiniz. Ionic; React, Vue, Angular gibi frameworkler ile yada framework kullanmadan HTML, CSS, Javascript ile cross-platform geliştirmenizi sağlar web tabanlıdır. .NET MAUI C#, Flutter Dart kullanır. Detaylı bilgi için dökümanları ve sitelerini inceleyebilirsiniz.
Saolun.
Hocam C# daha kapsamlı mobil oyunlar için ve daha kolay Unity bana göre en basit oyun motoru ama siz C++ ilerleyeceğiz diyorsanız Unreal Engine ile yapmak çok daha iyi olacak çünkü güzel grafikli oyuna kim hayır der ki? Bu arada iOS için uygulama yapacaksanız Mac bilgisayar gerekli veya Mac yoksa, bilgisayara Hackintosh kurun gitsin.
Oyun yapmayacağız hocam,dualingo gibi birşey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı