TÜBİTAK için tavsiye verebilir misiniz?

Behzat Amir

Centipat
Değerli hocalarım öncelikle iyi akşamlar. İzmir'de bir lisede okuyorum. Okulumuzda pandemi sonrası TÜBİTAK 4006 projesi olacak. Çok sevdiğim bir hocam bana sen yap dedi. Her hocanın 1 öğrencisi var ve en iyisi biz olalım istiyorum ve yardımıma sevgili Technopat ailem yetişir dedim. Bana yardımcı olup birinciliğe taşır mısınız bizi?

Teşekkürler.
Değerli hocalarım öncelikle iyi akşamlar. İzmir'de bir lisede okuyorum. Okulumuzda pandemi sonrası TÜBİTAK 4006 projesi olacak. Çok sevdiğim bir hocam bana sen yap dedi. Her hocanın 1 öğrencisi var ve en iyisi biz olalım istiyorum ve yardımıma sevgili Technopat ailem yetişir dedim. Bana yardımcı olup birinciliğe taşır mısınız bizi?

Teşekkürler.
@Jira

Arduino kullanarak akıllı ev projeleri yapabilirsiniz.
Hocam bu konuda yardım alabilirim diye düşündüğüm siz sayın @SideWinder ve sayın hocam @Kerem00 var. Fikrim şu;
Bir oyun yapmayı düşünüyorum, bir karakterimiz olsun parkurda sona gitmeye çalışsın her basamakta veya arada karşısına canavar çıksın ve coğrafya soruları gelsin. Soruyu bilirse bir sonraki basamak bilemezse en baştan başlasın. Ne kadar hızlı cevap verirse o kadar puan alsın ve 3 tane jokeri olsun. Bunu nasıl yapabilirim hocam? Bilgisi olan birisi yardım eder mi lütfen.

Bunu nasıl yapabilirim hocam? Bilgisi olan birisi yardım eder mi lütfen.
Öncelikle temeli bir programlama dili ile atmalısınız. C# ile başlayabilirsiniz çünkü oyun motorlarında da C# ve C++ kullanılıyor genelde. Daha sonra projenizi yapmak bir oyun motoru öğrenmeniz gerek. Oyun 3D olmayacaksa oyun motoru olmadan da bir yere kadar yapılabilir.

Daha pratik bir yol aklıma gelmedi açıkçası.

Öncelikle temeli bir programlama dili ile atmalısınız. C# ile başlayabilirsiniz çünkü oyun motorlarında da C# ve C++ kullanılıyor genelde. Daha sonra projenizi yapmak bir oyun motoru öğrenmeniz gerek. Oyun 3D olmayacaksa oyun motoru olmadan da bir yere kadar yapılabilir.

Daha pratik bir yol aklıma gelmedi açıkçası.
Hocam genel olarak sıfırım. Ama maksat eğitim olduğu için zaten sorular ön planda olsun istiyorum. Kalanı maksat eğlence. Yardımcı olabilecek misiniz hocam? Yapabilir miyiz bu oyunu?

Hocam genel olarak sıfırım. Ama maksat eğitim olduğu için zaten sorular ön planda olsun istiyorum. Kalanı maksat eğlence. Yardımcı olabilecek misiniz hocam? Yapabilir miyiz bu oyunu?
Scratch üzerinden üzerinden kodlamasız bir şekilde o dediğin oyunu yapabilirsin. Yoksa kodlama şart.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı