Tüketici hakem heyeti başvurusunda hangi firmayı şikayet etmeliyim?

KadirCakay

Decapat
Daha fazla  
20 iş günü içerisinde teslim edilmeyen Lenovo dizüstü bilgisayarım için değişim talebinde bulundum. MediaMarkt tarafından satın aldım ve garantiye de MediaMarkt aracılığıyla gönderdim. Değişim talebi için Lenovo'dan doa raporu almam gerektiği için onlarla konuştum bir süre. Bana MediaMarkt sistemleri üzerinden gönderdiğim için medimarktı arayıp değişim için talepte bulunmamı istediler. Ben bunu yaklaşık 3 kez tekrarladım ama hiçbirinde de doa raporu Lenovo tarafından verilmedi. Dediklerine göre cihaz onların sistemlerinde gözükmediği için doa raporunu veremiyorlar ama bunun için tam 3 kez aralıklarla Mediamark'tan mail atılmasını istedim. Sizi arayacağız vs. derken dönüş de olmadı. MediaMarkt temsilcisi de, değişim talebinin Lenovo tarafından onaylanmadığı için değişimin gerçekleşmeyeceğini söylüyor. Geçen de cihazım teslim edilmiş mağazaya haberim bile yok . Değişim talebimin için arayan MediaMarkt temsilcisi cihazımın 5 Ocak tarihinde mağazaya ulaştığını ve teslim alabileceğimi söylüyor, benim tüm değişim taleplerimi yoksayıp. Ben de teslim almayacağımı, yasal süreninin geçtiğini söyleyince biricik MediaMarkt temsilcisi bana cihazın yasal süre içerisinde mağazaya teslim edildiğini pişkin pişkin söyledi. Ben 2 Aralık'ta mağazaya bıraktım cihazı, mağazaya tekrar 5 Ocak'ta ulaşmış. 30 iş günü, ne eksik ne fazla ama koskoca firma bunu söyleyebiliyor. Yani onca mailleşmeden sonra sonuç bu. Biraz uzattım farkındayım ama yasal süre geçtiği için ürün değişimi talep ediyorum fakat tüketici hakem heyetine kimi şikayet etmeliyim? Tüketici danışmanını aradığımda muhatabımın satıcı olduğunu söyledi. Fakat burada Lenovo da suçlu aynı zamanda. Kimi şikayet edersem sonuca hızlı kavuşurum? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

@BilgisayarKurdu hocam sizin görüşleriniz neler? Ona göre yarın başvuruda bulunacağım.

Son düzenleme:
Bu durumda Mediamarkt'ı şikayet etmeniz gerekir. Lenovo açısından her şey yasal sürece uygun gibi. Aslında keşke kendiniz Lenovo'ya gönderseymişsiniz. Siz hesaplama yaparken MediaMarkt'a ilettiğiniz süreden hesaplıyorsunuz lakin o süre servis noktasına ulaştığı andan itibaren başlar servis noktası için. O yüzden size yasal süre içerisindesiniz deniyor. Ayrıca 20 gün değil 20 iş günü yani takribi 30 gün geçmesi gerekir (resmi tatil vs.ye geldiyse o ayrı). Mediamarktan size iletilen servis teslim formunda detaylara bakarsanız sürenin zaten servis noktasına ulaştığı andan başladığını belirten bir ibare olabilir. Yasal olarak 20 iş günü satıcı yani mediamarkta bildirildiği andan başlar tabi sizin o teslim formunda yazan maddeleri de görmemiz gerekir.

İlk muhattabınız MediaMarkt. Müşteri memnuniyeti denen bir husus var, göz ardı edemezler.

Teşekkür ederim cevabınız için. Şunu merak ettim. Tüketici hakem heyetinin kararına, Lenovo değişimi onaylamadı, tarzında bir itirazda bulunurlar mı? Aslında bu yine beni bağlamaması gerekiyor diye biliyorum da kafama takıldı.

Haklısınız. Ama yasada şöyle yazıyor garanti kapsamı içerisinde gönderilen ürün için;
" azami tamir süresi, garanti süresi içerisinde, mala ilişkin arızanın yetkili servis istasyonuna veya satıcıya bildirimi tarihinde, garanti süresi dışında ise malın yetkili servis istasyonuna teslim tarihinden itibaren başlar."
Hadi diyelim mağazaya teslimim anında başlamadı. MediaMarkt'ı aradığımda 4 Aralık tarihinde servise ulaştığını söylediler. Cihaz ise 5 Ocak tarihinde mağazaya geri geldi. Yine bu tarihler arasından en az 30 iş günü geçtiğini görebiliyoruz. Kaçırdığım bir nokta varsa düzeltin

MediaMarkt sizin zararınızı karşılamak zorunda. Lenovo ile hiç muhattap dahi olmayacaksınız.

Normalde cihaz garanti içindeyse sürenin kanunen Mediamarkt'a ilettiğiniz andan başlaması gerekir. Sizin 1 aralıkta Mediamarkt'a ilettiğinizi farz ederek söylüyorum süre geçmiş görünüyor lakin burada ispat yükü tüketiciye ait. Yani siz Mediamarkt'a ürünün ayıpsız misli ile değiştirilmesini istediğinizi 20 iş günü dolduktan sonra yazılı olarak ( e-posta, fax vb ile) yaptıysanız THH'ye başvurun. Şikayet edilen kişi olarak Mediamarkt'ı yazın. THH şikayet kısmına ürün teslim fişi, fatura ve 20 iş gününden sonra seçimlik hakkınızı kullandığınızı belirttiğiniz e-posta kayıtlarını ekleyin. Talep kısmına da ücret iadesi ya da malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi yazabilirsiniz. Sürecin en iyi ihtimalle 2-3 (benimkisi 5 ay sürmüştü) ay sürebileceğini göz önünde bulundurarak size ürünün ayıpsız misliyle değişimini istemenizi öneririm. Para iadesi alırsanız benzer özellikteki bir bilgisayarı ödeme yapıldığında alamayabilirsiniz.

Hocam açılmış taleplerim var. Ben temsilci ile sesli konuştum hep. 28 Aralıktaki sesli konuşmam ile ilgili talep, mailime bu şekilde iletildi. Bu da kanıt sayılır bence.

Bu sonuç bulmadıktan sonra internet sitelerinden şikayet kaydı oluşturdum. Orada yazılı bir şekilde değişim talebim gözüküyor.

Yani düşünün 5 Ocakta mağazaya gelen üründen haberim bile yok o kadar aramama rağmen. Mail atınca öğreniyorum. Müşteriyi o kadar önemsemiyorlar ki. Bunları yazdıktan sonra 11 Ocak tarihinde SMS geldi ama fazlasıyla geçti. Onu da kanıt olarak kullanabilirim bence. Ne dersiniz?

Tabiki, ürünün onarımının ne zaman bittiğini gösteren her belgeyi kullanabilirsiniz. Sesli olarak arandığınızı ve konuştuğunuzu falan da arama kayıtlarıyla iletin.

Tabii ki, ürünün onarımının ne zaman bittiğini gösteren her belgeyi kullanabilirsiniz. Sesli olarak arandığınızı ve konuştuğunuzu falan da arama kayıtlarıyla iletin.

Merhaba. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Başvurumu yaptım, bekliyorum şu an. Sizin de yaşadığınız bir süreç olduğu için bir soru sormak istiyorum. Benim cihazım MediaMarkt mağazında hala bekliyor. Süreç devam ediyor diye teslim almadım fakat cihazı teslim alırsam süreci etkiler mi? Siz almış mıydınız? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…