Tüketici hakem heyeti bir üst model ürün talebi

Makaleler
8
Hepsiburada'yı tüketici hakem heyetine şikayet edip 12 gündür beklediğimi ve değişim yapmadıklarını belirtip bir üst model ürünü talep edebilir miyim? Yani RTX 2060 yerine 2060 Super.

Hepsiburada'yı tüketici hakem heyetine şikayet edip 12 gündür beklediğimi ve değişim yapmadıklarını belirtip bir üst model ürünü talep edebilir miyim? Yani RTX 2060 yerine 2060 Super.

Onların bekleme süresi 15-21 iş günü diyebiliyorum.

Eğer ellerinde RTX 2060 yoksa RTX 2060 Super vermeleri gerekiyor. Eğer o da yoksa ki üretimi durdu RTX 3060'a kadar gidebilirsiniz eğer RTX 3060 çıkana kadar değişmezlerse. Ama ellerinde varsa 2060 verecekler.

Tüketici Hakem Heyeti başvurunu tamamen yanlış ve bilinçsiz bir zaman diliminde yapmışsın. 12 gün bekledin diye kimseyi şikayet edemezsin. Bunun 4 günü sadece kargo git gel işleri içi harcanıyor zaten.

Konuya ek olarak 6 ay içerisinde arıza yapmışsa direkt olarak iade veya değişimini verir servis. Artık o konuda kimse problem yaratmıyor, yaratamıyor. Yalnızca X model bozuldu diye X+ modeli vermezler hop diye. Öyle bir hakkın da yok zaten.

Güncel, piyasada bulunan bir model 2060; servis değişim onayı verince birebir aynı ürünü kargolarlar. Olacak olan budur

Daha ne kadar bekleyeceğim? Önümüdeki hafta da beklerim. 17-18 gün oluyor.
Başvuru yapmadım. Sadece sordum size.
Daha ne kadar bekleyeceğim? Önümüdeki hafta da beklerim. 17-18 gün oluyor.

Başvuru yapmadım. Sadece sordum size.
Servis raporum var bu arada.

Eğer herhangi bir arıza sebebiyle servise gitti ise Hepsiburada.com'un bir ilişkisi yok konu ile. Hepsiburada değil araman gereken adres. Servisi arayıp X gündür bekliyorum, basit bir arıza tespiti için bu kadar bekletmezseniz sevinirim; evden çalışıyorum ve işlerim aksıyor, anlayışınızı umuyorum diyebilirsin.

20 günü aşarsa THH'ye başvurabilirsin ancak başvursan bile THH yolu ile çözülmeden önce servis mutlaka dönüş sağlar. 17-18 gün bekleyeceksin kısacası. 20-21'i de bekleyeceksin. Servisin hızına - müşteri memnuniyetine verdiği öneme kalmış senin bekleme süren. Kanunen beklemekten başka çaren yok.

Belirtilen sürede dönüş sağlanmazsa kanunen değişim - iade hakkın doğuyor zaten.

Ben raporu aldım. 2 gün içinde servis değişim raporu verdi. 12 gün önce raporu gönderdim Hepsiburadaya. Firma ile görüşüp dönüş yapacağız dediler. 12 gün oldu dönüş olmadı. Servisle bir alakası yok durumun.
Ürün 1 ay önce alındığından dolayı servise kendim gönderdim. Hepsiburada aracılığı ile değil.

Dostum yanlış anlamazsan ağzından cımbızla laf almaya çalışıyoruz. Konuyu açarken güzelce açıklasan daha hoş olmaz mı 2 satır yazıp bırakmışsın.

Değişim onayını satıcıya gönderdiysen maksimum 1 hafta daha bekle. Aynı model kargoya verilmezse THH'ye başvurabilirsin. Başvurmadan önce satıcıya ve aracıya (Hepsiburada) ayrı ayrı mail at ve gönderim sağlanmazsa THH'ye başvurmayı planlıyorum şeklinde belirt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…