Tüketici Hakem Heyeti güvenilir mi?

iamironman

Kilopat
THH'ye güvenebilir miyiz? Kullandığım operatör taahhüdünü yerine getirmedi vadettiği hizmeti sunmadı sallamasyon dalga geçercesine cevap verdiler. Ben de başka operatöre geçtim ve haksız cayma bedeli çıkardılar. Elimde delil niteliğinde ekran kaydı var ama kararın bu kadar uzun sürmesi ve bu sürede o bedele faiz işleyeceği için muallakta kaldım. Ya kabullenip ödeyeceğim ya da peşini bırakmayacağım. Kararsız kaldım.

Güvenmekten başka çare yok. Şikayet edebileceğiniz en yüksek makam. Yüksek ihtimalle lehinize karar çıkar.

Yerinizde olsam peşini bırakmam. Şikayetçi olmayan kullanıcılar yüzünden bu kadar sorumsuzlar.

Güvenebilirsiniz büyük ihtimalle karar sizin lehinize çıkacaktır ama artık ne kadar uzun sürer orası muamma.

Hocam mağdur olmamak için ilk önce tutarı ödeyip sonrasında elinizdeki belgeler ile tüketici hakem heyetine başvurun. Kesin kazanacaksınız diye bir şey yok fakat kazansanız da süreç içerisinde caymabedelini ödemek zorunda kalırsanız faiz gibi haciz işlemleri gibi ekstra masraflar çıkabilir.

O yüzden sözleşmeden caydıysanız ücreti ödeyip ondan sonra bunu belirterek dekontu ekleyerek başvurun. Maksat minimum mağduriyet.

Borcunu ödedikten sonra THH başvurusu ile vereceğin deliller ve ilgili kanunlarla bunun hukuksuz olarak alındığı üzerine ödeme tarihinden itibaren ticari avans faizi ile geri iadesini talep edebilirsin. Yanılmıyorsam şu anda bu faiz oranı yıllık %42.25, yani 1000 TL cayma bedeli ödetirlerse ve haklı çıkarsan, dosyan sen ödedikten 3 ay sonra sonuçlandı diyelim sana 3 aylık olan %10.56 faiz ile birlikte yani 1105 TL olarak iadesini yapmak zorunda kalırlar. THH dosyalarında ticari avans faizi ile iade istemen gerekçeli mağduriyetini savunabildiğin sürece tamamen geçerli bir hakkın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…