Tüketici hakem heyetinde haksız çıkılırsa süreç nasıl işler?

8keyd

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS TUF F15 FX507ZV
Merhaba almış olduğum ayakkabımdan gıcırtı sesi gelmesinden kaynaklı mağazaya incelemeye verdim ancak iade talebim reddedildi. Bende biraz önce hakem heyetine başvurdum. Kazanırsam ya da kazanamazsam ne gibi sonuçlar ortaya çıkar. Sanırım kazanamazsam mahkemeye taşınıyormuş. Orada da haksız çıkarsam avukat masrafı vs. çıkabilirmiş sanırım. Bu konular hakkında bilgisi olan varsa aydınlatırsa sevinirim. Ürünü alalı 1 ay oluyor bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 ay oluyorsa iade almama hakları var.Garantiye gönderebilirsiniz.

1 ay oluyorsa iade almama hakları var.Garantiye gönderebilirsiniz.
Ürünü 20 eylülde aldım. İncelemeye 18 ekimde verdim. 1 ayını dolmurmamış oluyor.

14 gün hocam resmi koşulsuz iade araştırmanızı öneririm.
Resmi günlermi dahil oluyor. Avmden almıştım. Hafta sonlarıda açıktı. O günler dahil değilmi? Koşulsuz iade nasıl oluyor?

Resmi günlermi dahil oluyor. Avmden almıştım. Hafta sonlarıda açıktı. O günler dahil değilmi? Koşulsuz iade nasıl oluyor?
14 günlük cayma hakkı sadece internetten satın alınan ürünlerde geçerli, fiziksel mağaza alışverişlerinde geçerli değil maalesef. THH sonucunuzda haksız çıkarsanız hiçbir şey olmaz süreç sonlanır. Haksız kararına itiraz edebilirsiniz fakat tavsiye etmem, aylar hatta yıllar süren bir mahkeme süreci olabilir, bunun yerine gerekirse bir avukata danışarak yeniden THH süreci başlatmak daha sağlıklı ve hızlı olur.

Haklı çıkarsanız kararın ne olduğu zaten karar metninde yazar. Bu kararın tebliği (gerçek kopyasının gönderimi) size yapıldıktan 14 gün sonra karar kesinleşerek mahkeme kararı niteliği kazanır. Şikayet ettiğiniz tarafın bu süre dolmadan karara itiraz hakları olur. Genelde karar çıktıktan sonra kendilerine ulaşıp karar ne ise bunu uygulamak istediğinizi belirtebiliyorsunuz ancak kararı reddetmeye devam ederler ve 14 gün dolarsa o halde icra dairesine giderek icra ve haczini yani kanun zoruyla işleme alınmasını sağlayabilirsiniz.

Bunlara ek olarak ilk 6 ayda bir kusur olması ve bunu ispat edebilecek yeterli delile sahip olarak dosya açmanız durumunda da değişim/iade hakkına sahip olabilirsiniz.

Anladım hocam. Benim tek endişem karşı tarafın karara itiraz edip benim haksız çıkmam durumunda bana bir masraf çıkması. Söylediğiniz delil konusunda ise ayakkabının gıcırtı durumunu video kaydına alacağım ancak sonradan ekleme gibi bir seçenek var mıdır?

Video kayıdı olarak eklemeler fiziki olarak bir bellek içerisinde yapılması gerekiyor. Bu gibi bir durumda başvurunuz en başta fiziki gidip teslim etmeniz daha sağlıklı olur. Gıcırtı gibi bir durumda muhtemelen bilirkişi atanacaktır ve bilirkişi bu gıcırtıyı görmek için size gelecektir.

İtiraz olmaması için başvuruyu dikkatli hazırlamanız gerekiyor. Başvuruda hiçbir varsayım ve gelişi güzel iddiaların yer almaması gerekli. Sadece tamamıyla somut, yüzeysel ve delillere sahip iddialar üzerine şikayet yazılması ve şikayetin ilgili kanunlarla desteklenerek talebinde aynı şekilde ilgili kanunların referansları ile yazılması gerekiyor. Yani şikayet dilekçesi gelişi güzel olmadığı sürece itiraz edebilecekleri bir durum zaten olmaz. İtiraz olduğunda dahi bile sonradan ekleyecekleri herhangi yeni bir delil haklı çıkmaları ve kararın bozulması dahilinde size yansıtalacak avukat vekalet masrafını düşürmenizi sağlar.

Her şeyi gayet detaylı ve uzunca yazdım. Dediginiz sekilde somut belirsiz olmayan hiçbir şey yok belge olarak bilgi fisi inceleme kagidi ve sonucunu ekledim. Yarinda ayakkabinin gicirtisini cekip ekleme yapabilirsem basvuruya ekleyecegim. Umarim tarafima bir masraf vesaire olmaz. Uzunca anlattığiniz icin teşekkür ederim. Iyi aksamlar. Sağolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…