Merhabalar, Hepsiburada üzerinden satın aldığım farenin iade talebinin reddedilmesi üzerine tüketici hakem heyeti'ne başvurdum. Başvuru sonrası süreci merak ediyorum, başvurduktan sonra tam olarak ne oluyor? Bedel iadesi ne zaman yapılır, bilginiz var mıdır? @Ecmel@68613@Ricks
Satıcıya haber vermek etik olur mu tartışılır. Ancak bazıları öğrendiklerinde süreci yerine getirme konusunda daha çabuk davranıyor.
Şöyle bir örnek vereyim, bizim de kuyumcuda banka sistemi hatası sonucu 1300 lira ekstra bir meblağ kaldı. Nasıl oldu ise adama haber gelmiş. Şikayetimizi geri çekmemizi isteyerek tutarı iade etti.
Arkadaşlar normalde süreç 6 ay içerisinde tamamlanmak zorunda diyor resmi sitede. Fakat duruma göre ek bir 6 ay daha süreç uzatılabilir ve 1 yıl içerisinde karara bağlanmak zorunda diyorlar.
Benim dava 8. ayı bitirdi ve hala daha savunması geldi aşamasında. Diyelim ki 1 sene içerisinde dava sonuçlanmadı. Bu durumda karar benim lehime mi çıkıyor? Tecrübesi olan arkadaşlar beni aydınlatır ise sevinirim.